"NOVOSTI" SAZNAJU: Uhapšen osumnjičeni za pretnje smrću predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću!

Novosti online

18. 11. 2020. u 20:05

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Ухапшен осумњичени за претње смрћу председнику Србије Александру Вучићу!

Foto: Tanjug

KAKO "Novosti" saznaju, lice koje je osimnjičeno da je preko društvenih mreža pretilo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću ubistvom, uhapšeno je.

Pripadnici Bezbednosno-informativne agencije u saradnji sa Tužilaštvom za visokotehnološki kriminal i Ministarstvom unutrašnjih poslova, uhapsili su večeras M.P. (1990) iz Paraćina, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo Ugrožavanje sigurnosti  iz člana138. stav 3. Krivičnog zakonika Republike Srbije.

Osumnjičeni se tereti da je putem društvene mreže Fejsbuk, između ostalog, više puta direktno najavljivao i pozivao na ubistvo predsednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića. (fotografija u prilogu). Brzom reakcijom pripadnika Bezbednosno-informativne Agencije i pripadnika MUP-a, lice je privedeno i njemu će uz konsultaciju sa dežurnim tužiocem biti određeno zadržavanje od 48 sati.

Pretnje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću uputio je korisnik društvene mreže Fejsbuk koji se potpisuje kao Miloš Bpm Petrović.

Foto: Fejsbuk

- Ovu dvojicu skloniše, a tebe će Aleksandre Vučiću snajper da reši znaš i sam, ona crvena tačka što te prati u spavaćoj sobi kad ugasiš svetlo. Vučiću, samo te posmatram, a ne znaš gde sam. Ti mene ne vidiš, ali ja tebe vidim kroz optički nišan stalno - napisao je ovaj korisnik iznad fotografije na kojoj su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Crne Gore Milo Đukanović i član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Foto: Fejsbuk

Nakon ovog statusa, nadovezao se novim u kome preti da će predsedniku Srbije "otići glava".

- Ovog našeg prati ekipa "Čistača" 24/7. Ekipa iz naroda, naši ljudi, samo se čeka adekvatan trenutak da se skine glava... LJudi su profesionalci, a nas 1000 smo sakupili novac da platimo "Čistače" jer dosta nam je Vučka - glasio je novi status.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (86)

Baranin

18.11.2020. 22:51

Bez odlaganja,naterati zlikovca,da izdiktira svoje saradnike,i po kratko postupku presuditi na najstrozije kazne,kao pouka drugim kriminalcima,da se ne igraju sa tudjim zivotima.

Dragan

19.11.2020. 02:00

Mislim da je ovaj Paraćinac hteo da ispadne neka faca na Facebook-u ali se zaigrao pa je zbog pretnje uhapšen i biće kažnjen zbog toga.

Dragan

19.11.2020. 02:03

Jedan mlad čovek sebi nije smeo dozvoliti da uputi pretnje smrću predsedniku države. Uhvaćen je i sada će ga osuditi i kazniti pa će ga skupo koštati ta FB objava.

Vule

19.11.2020. 06:35

Konacno i psihopatama sa fb da se sudi. Svaka cast za policiju tako treba da reaguju kad se preti bilo kome na drustvenim mrezama a ne da imamo slucaj psihopate koji najavi ubistvo na instagramu pa posle zakolje coveka na ulici. Nadam se da ce ovo postati praksa.

Siniša

19.11.2020. 07:33

Srbija je zemlja u kojoj zakon postoji i poštuje se, ovde nema mesta za kriminal niti kriminalce. Stravično je da neko preti ubistvom predsedniku države, takvim osobama je mesto u zatvoru.

Bo

19.11.2020. 08:02

Pitam se samo da li je mislio da ga niko nece pronaci, ili sta? Ili nije sposoban ni da razmislja o tome! Strasno, i predsednik je otac dvoje dece!!!!

Milicija ex

19.11.2020. 08:04

Ovo treba shvatiti u prenesenom smislu. Onu dvojicu su načeli izbori, a pisac očekuje da takva sudbina zadesi i njegovog precednika. Samo se figurativno izrazio. Ako ga budu sankcionisali to je sankcija za verbalni delikt. Znači li to povratak iskompromitovanog i davno odbačenog verbalnog delikta na velika vrata..??!! A to sigurno ne bi bilo dobro. Za narod naravno.

Roberto

19.11.2020. 08:06

Vidim da su se pristalice našeg predsednika raspisale. Zanima me zašto policija ovako brzo ne reaguje kad se obični građani žale na pretnje smrću!? Malo li je primera se reaguje adekvatno, pa posle imamo kojekakve tragedije.

Mily

19.11.2020. 08:11

Psihijatrijske slucajeve koji su opasni i po predsednika i po sve ostale gradjane uhapsiti i procesuirati! Niko nema pravo da ugrozava bilo ciju bezbednost!

Nenad

19.11.2020. 08:18

Čovek je lud. Bolestan. Zar to nije očigledno svima? Onaj ko sprema atentat, kao na Đinđića npr. ne piše gluposti po društvenim mrežama nego ćuti kao zaliven i ne radi sam. Iza svake zavere stoje opasne strane službe, novac, tajkuni, profesionalni vojnici, političari, zid ćutanja i veo tajnosti. Dečka na psihijatriju. Zašto se uopšte propagiraju ovakve budale i o njima piše? On je postigao cilj. O njemu se piše. Lekarski pregled će dokazati očigledno. Dečko je lud.

star

19.11.2020. 08:53

Sve su učestalije pretnje našem predsedniku i njegovoj porodici, nadam se da su bezbedonosne službe pojačale zaštitu i nadzor nad Vučićem.