SRPSKA LISTA ISTUPA IZ VLADE LAŽNE DRŽAVE?! Održana vanredna sednica Skupštine u Prištini - bez Srba

D. Zečević

11. 11. 2020. u 16:41

SRPSKA lista koja je koalicioni partner aktuelne vlasti tzv. Kosova nije učestovala na današnjoj vanrednoj sednici Vlade koja nije imala kvorum za donošenje zakona o ekonomskom oporavku zbog situacije izazvane kovidom 19.

СРПСКА ЛИСТА ИСТУПА ИЗ ВЛАДЕ ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ?! Одржана ванредна седница Скупштине у Приштини - без Срба

Foto: P. Milošević/Tanjug/Zoran Žestić

I dok se mediji na albanskom bave pitanjem (ne) učešća Srpske liste na sednici Skupštine, šef poslaničke grupe ove liste Igor Simić izjavio je prištinskim medijima da "(tzv.) kosovska vlada ne poštuje koalicioni sporazum" zbog čega će, kako je rekao,ova lista najverovatnije dati svoju podršku opoziciji za smenu aktuelne vlade na čelu sa Avdulahom Hotijem.

- Srpska lista, odnosno poslanici, danas nisu učestvovali u radu skupštine, a neće učestvovati ni ubuduće, jer se ne poštuje koalicioni sporazum koji smo potpisali. Više puta smo i konstruktivno demonstrirali posvećenost delovanju u skladu sa interesima svih građana. Mi radimo u interesu građana, zalažemo se za ekonomski razvoj i za borbu protiv pandemije. Ali, smatram da moraju da nas poštuju kao partnera. Na stolu imamo potpisan sporazum i zahtevamo da se on poštuje. Zbog odnosa prema Srpskoj listi, ozbiljno razmišljamo o napuštanju vlade - izjavio je Simić za prištinske medije na albanskom jeziku a mogućnost obaranja aktuelne vlade Avdulaha Hotija spominje se već nekoliko dana u političkim krugovima na Kosovu, pogotovu posle hapšenja nekadašnjih lidera tzv OVK”.

Foto: Tanjug

Naime, opozicione partije zameraju aktuelnoj vlasti da ne preduzima sve neophodne mere u zaštiti "vođa i vrednosti nekadašnje OVK", dok predstavnici Srba u političkom životu Kosova imaju sasvim druge motive za napuštanje aktuelne vlasti, pre svega nesprovođenje potpisanih dogovora koji se tiču interesa Srba a jedna od njih je i formiranje ZSO.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije