DA LI JE BAJDEN ZNAO ZA TAČIJEVE ZLOČINE? Tužilac žestoko odgovorio odbrani Hašima "Zmije"

V. N.

09. 11. 2020. u 17:01

ДА ЛИ ЈЕ БАЈДЕН ЗНАО ЗА ТАЧИЈЕВЕ ЗЛОЧИНЕ? Тужилац жестоко одговорио одбрани Хашима Змије

Foto: AP Photo/Andrew Harnik/Printscreen

DANAŠNJE suđenje bivšem predsedniku tzv. Kosova i vođi albanskih terorista Hašimu Tačiju obeležilo je skandalozno ponašanje i izjave njegovog advokata Dejvida Hupera.

Huper je rekao da će tražiti privremeno puštanje na slobodu Hašima Tačija, a zatim je sa ciljem da ilustruje kako je bivši vođa terorista "dobar čovek" citirao ni manje ni više nego budućeg predsednika SAD DŽoa Bajdena.

- Gospodin Bajden je jednom prilikom rekao: "Hašim Tači je DŽordž Vašington Kosova".

On je potom citirao i bivšeg senatora Boba Dola koji je hvalio Tačija da je odigrao vrlo bitnu ulogu u Rambujeu, da je stvorio mladu zemlju koja je "multikulturna i tolerantna, i koja poštuje sve zajednice".

Na to je predstavnik tužilaštva rekao da želi da pita Bajdena i Dola da li su znali za sve ratne zločine koji su počinjeni od strane Tačija kada su to izjavili.

- Mi ćemo te ljude (Bajdena i Dola) pitati:  "Da li ste bili upoznati tada kada ste to izjavili da su desetine ljudi stradale od ruke OVK, da li ste se upoznali sa porodicama žrtava, i da li ste upoznati sa odgovornošću osobe o kojoj ste govorili.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Prellee

09.11.2020. 20:14

Znao ili ne znao, on je od njih bio dobro placen da ih na Zapadu podrzava. Ostarjeli matorac je to dobro radio.Kakav je njegov stav bio prema Srbima, svi smo to culi i okusili na svojoj kozi.