VULIN SA HARČENKOM: Sastanak o saradnji Srbije i Rusije u oblasti bezbednosti

Tanjug

02. 11. 2020. u 12:32

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa ambasadorom Rusije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom o nastavku saradnje dve zemlje u oblasti bezbednosti.

ВУЛИН СА ХАРЧЕНКОМ: Састанак о сарадњи Србије и Русије у области безбедности

Foto: MUP Srbije

Vulin je istakao da će Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviti saradnju sa svim bezbednosnim institucijama Rusije posebno u oblasti borbe protiv terorizma, organizovanog i visokotehnološkog kriminala, ilegalne trgovine narkoticima, kao i u oblasti vanrednih situacija.

Prema njegovim rečima, obuke policijskih službenika, koje su sprovođene u saradnji sa Savetom bezbednosti Rusije, Ministarstvom unutrašnjih poslova, Federalnom službom obezbeđenja, Federalnom službom vojske Nacionalne garde i drugim institucijama biće nastavljene po normalizaciji epidemiološke situacije.

Foto: MUP Srbije

Ambasador Harčenko naglasio je da je saradnja u oblasti bezbednosti dve zemlje dobra i da postoji prostor za njeno dalje unapređenje kroz nove inicijative i zajedničke projekte.

Harčenko je izrazio zahvalnost ministru Vulinu na ličnom angažmanu kojim je doprineo unapređenju saradnje dve zemlje u oblasti odbrane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)