MERKELOVA ČESTITALA PREMIJERKI BRNABIĆ: Želim vam puno uspeha u novom mandatu, Nemačka snažno podržava evropsku perspektivu Srbije

Tanjug

30. 10. 2020. u 18:21

МЕРКЕЛОВА ЧЕСТИТАЛА ПРЕМИЈЕРКИ БРНАБИЋ: Желим вам пуно успеха у новом мандату, Немачка снажно подржава европску перспективу Србије

Foto AP

NEMAČKA kancelarka Angela Merkel čestitala je danas premijerki Ani Brbabić na reizboru za šefa srpske vlade i potvrdila podršku Berlina Beogradu na evropskom putu.

- Poštovana premijerko, čestitam vam od srca na vašem reizboru. Želim vam puno uspeha u novom mandatu - istakla je Merkel.

Ona je naglasila da se međunarodna zajednica nalazi pred važnim zadacima u vreme punog izazova, te istakla da globalne posledice pandemije Kovid 19 naglašavaju potrebu za multilateralnom saradnjom međunarodne zajednice.

- Nemačka snažno podržava evropsku perspektivu Srbije. Kao tesni partner će nemačka vlada Srbiju i dalje rado podržavati na tom putu. To važi za predviđene reforme, posebno u oblasti vladavine prava, kao i u vezi normalizacije odnosa sa tzv. Kosovom - poručila je Merkel.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)