DETALjI RAZGOVORA VUČIĆA I MEDVEDEVA: Zahvalnost na podršci Rusije, sve bolja saradnja u međunarodnim institucijama

Tanjug

21. 10. 2020. u 13:25

ДЕТАЉИ РАЗГОВОРА ВУЧИЋА И МЕДВЕДЕВА: Захвалност на подршци Русије, све боља сарадња у међународним институцијама

Foto: Instagram

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić i zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev razgovarali su danas putem video-linka i potvrdili veoma dobre odnose Srbija i Rusija imaju na svim poljima saradnje.

Vučić i Medvedev, koji je i predsednik Sveruske političke stranke Jedinstvena Rusija, su u dugom i prijateljskom razgovoru govorili i o krizi izazvanoj pojavom korona virusa, ali i načinima kako da dve zemlje sarađuju po tom pitanju, saopštio je kabinet predsednika Vučića. Predsednik Srbije je zahvalio na podršci Ruske Federacije našoj zemlji početkom velike zdravstvene krize i dodao da jedino pravo rešenje za spas naroda može da bude masovna upotreba vakcine protiv KOVID-19.

Istovremeno, predsednik Vučić i Medvedev istakli su dobru saradnju u svim međunarodnim institucijama.

Vučić je posebno zahvalio na podršci Rusije u očuvanju teritorijalnog integriteta naše zemlje.

Medvedev je rekao da pozdravlja politiku Srbije koja se ponaša kao nezavisna i samostalna zemlja i ima prijateljski odnos prema Rusiji.

Dvojica sagovornika su se dogovorili da se, odmah po zajedničkoj pobedi nad korona virusom, sretnu uživo i razmene mišljenja o svim važnim političkim i ekonomskim pitanjima.

Događaj je održan uoči Međunarodnog međupartijskog foruma "ŠOS+" na temu "Privreda za ljude".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (33)

milica

21.10.2020. 19:58

Rusija i Srbija su uvek jedna uz drugu.Srbiji nikad nije bilo lako da ima saradnike koji ce je razumeti a danas posebno negujemo i trudimo se da predsednikovom politikom negujemo dobru saradnju i sa istokom i zapadom.