PONOŠ TRAŽI DA UCENE SRBIJU: Potpredsednik Jeremićeve stranke izneo šokantan zahtev!

S. S. R.

10. 10. 2020. u 08:50

PREDLOG potpredsednika Narodne stranke Zdravka Ponoša, da bi investicije Evropske unije od devet milijardi evra za Zapadni Balkan, čiji će deo dobiti i Srbija, trebalo usloviti napretkom u ključnim oblastima evropskih integracija, kao što su vladavina prava i ceo politički segment, jer "postoji opasnost da taj novac bude uludo potrošen", vlast vidi kao želju opozicije da se narod ne zaposli i da nema investicija.

ПОНОШ ТРАЖИ ДА УЦЕНЕ СРБИЈУ: Потпредседник Јеремићеве странке изнео шокантан захтев!

Foto. Tanjug

- Ako bi se taj novac dao bezuslovno, a mi se nadamo da neće i skrenuli smo pažnju da to tako ne bi trebalo da bude, onda bi to izgledalo kao bezuslovna podrška režimu u Srbiji - rekao je Ponoš, koji je bio na sastanku predstavnika opozicije sa komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem.

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da "svako ima pravo da traži šta hoće, a da je on tražio investicije da bi zaposlili građane i gradili puteve".

- Oni, traže, dakle, da se ne zaposle građani, da bi došli na vlast bez izbora. O tome će narod prosuditi, a nama predstoje važni i teški poslovi, pre svega u borbi protiv virusa korona.

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović kaže da je povlačenje sredstava povezano sa napretkom u pregovaračkom procesu i reformi vladavine prava.

NOVAC ZA PUTEVE

SREDSTVA iz EU namenjena su za modernizaciju železničkog, drumskog, vazdušnog i rečnog saobraćaja u regionu, koja podrazumeva i izgradnju novih luka i rekonstrukciju postojećih. Investicije će ići i u izgradnju auto-puta Niš - Merdare, poboljšanje plovnosti Dunava i Save, internet mrežu, kako bi računari mogli da se koriste i u svim seoskim školama.

- Ove godine je i za zemlje članice EU prvi put pisan izveštaj za stanje u vladavini prava. Ovakve vrste interpretacije opozicije su ona priča kako bismo mi voleli da se vodi politika prema Srbiji, jer mi nismo na vlasti i zato što građani ne pokazuju poverenje u njih. Imali su priliku da to urade u okolnostima koje su bile mnogo povoljnije, a nisu uradili ništa - navela je ministarka.

Inače, od ukupno devet milijardi evra bespovratnih sredstava dobar deo će, prema rečima direktorke Regionalnog predstavništva Evropske investicione banke za Zapadni Balkan, Dubravka Negre, biti za Srbiju.

 

S. S. R.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (25)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri