ODRŽANA SEDNICA PREDSEDNIŠTVA SNS: Ministar Mali istakao - jednoglasno prihvaćen Vučićev predlog za mandatara (FOTO/VIDEO)

D. M.

05. 10. 2020. u 16:41

ОДРЖАНА СЕДНИЦА ПРЕДСЕДНИШТВА СНС: Министар Мали истакао - једногласно прихваћен Вучићев предлог за мандатара (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Z. Jovanović

POČEO je sastanak Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS), na kome će glavna tema biti formiranje nove vlade.

Sednica je počela u 17 časova, dok će večeras u 20 časova predsednik saopštiti ime mandatara za sastav nove vlade.

18:04 - Ministar finansija Siniša Mali: Rotacije u vladi su moguće, ali će šansa biti data novim licima

Ministar finansija Siniša Mali saopštio je nakon sednice Predsedništva SNS da je predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića o novom mandataru jednoglasno prihvaćen.

- Govorili smo i o ekonomskim uspesima dosadašnje vlade, o smanjenju stope nezaposlenosti, izgradili smo stotine kilometara auto-puteva, a jedan od glavnim ciljeva novih mandatara je sprovođenje programa Srbija 2025.

O drugim kadrovskim rešenjima nije bilo reči na ovo sednici. O tome će Predsedništvo raspravljati na sledećoj sednici koja će biti najkasnije za sedam dana.

Mali je rekao da će buduća vlada imati tri ključna cilja: jačanje ekonomije, naše vojske, odnosno odbrambenih sposobnosti i jačanje zdravstva, posebno u borbi protiv virusa korona.

On je istakao da su rotacije u vladi moguće, ali da će šansa biti data novim licima.

- U narednih 7 dana ćemo imati još jedno predsedništvo. Treba da se podmladi odbor. Niko od nas se nije srodio sa ministarskom foteljom, važno je slediti viziju stranke - poručio je Mali.

18:03 - Završena je sednica Predsedništva Srpske napredne stranke

16:45 - Predsednik Aleksandar Vučić stigao u sedište stranke

U sedište stranke su stigli i Siniša Mali, Ana Brnabić, Zlatibor Lončar, Biljana Popović Ivković, Marko Đurić, Goran Vesić, Bratislav Gašić, Vladimir Orlić, Nela Kuburović, Zorana Mihajlović, Zoran Babić, Maja Gojković i Miroslav Čučković, Marija Obradović, Irena Vujović, Aleksandar Martinović.

Uoči zasedanja, lider naprednjaka Aleksandar Vučić poručio je da u SNS postoje osobe koje misle da imaju zakupljenu ministarsku fotelju.

- Bilo je mnogo korupcije i mnogi su loše radili ili uopšte nisu radili. Zbog toga ću preporučiti značajnije promene nego što se očekuje, što će moći da se vidi - naveo je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić će nakon sastanka Predsedništva SNS, na osnovu ustavnih ovlašćenja, saopštiti ime mandatara za sastav nove Vlade Srbije. Vučić će odluku saopštiti u 20 sati u Palati Srbija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (25)

Danica

05.10.2020. 16:58

Vucic je poznat kao surovo iskren covek. Ne sumnjam Da ce ici po zasluzi, ko zasluzuje bice postavljen na mesta mandatara isto tako bice smenjeni oni koji nisu opravdali ukazano poverenje.

Filip

05.10.2020. 19:07

Lepo je što su članovi Predsedništva jednoglasno podržali predlog za novog mandatara. Podrška mandataru je veoma važna, mnogo je posla i kad je epidemija u pitanju, započeti projekti i naravno, nastavak pregovora sa Prištinom.

Ivana

05.10.2020. 21:40

Sve čestitke Ani Brnabić na novom mandatu. Aleksandar Vučić zaista želi da građani Srbije žive bolje. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka. Srbija se danasa cela razvija i gradi.

Dragan

06.10.2020. 02:01

Po završetku sednice SNS-a predsednik Srbije Aleksandar Vučić je sinoć na konferenciji za medije u predsedništvu Srbije objavio je da je Ana Brnabić nova mandatarka za sastav Vlade Srbije i buduća premijerka. Svojim radom Ana je zaslužila još jedan mandat. Želim joj mnogo uspeha u budućem radu.