ODRŽANA SEDNICA PREDSEDNIŠTVA SNS: Ministar Mali istakao - jednoglasno prihvaćen Vučićev predlog za mandatara (FOTO/VIDEO)

D. M.

05. 10. 2020. u 16:41

POČEO je sastanak Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS), na kome će glavna tema biti formiranje nove vlade.

ОДРЖАНА СЕДНИЦА ПРЕДСЕДНИШТВА СНС: Министар Мали истакао - једногласно прихваћен Вучићев предлог за мандатара (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Z. Jovanović

Sednica je počela u 17 časova, dok će večeras u 20 časova predsednik saopštiti ime mandatara za sastav nove vlade.

18:04 - Ministar finansija Siniša Mali: Rotacije u vladi su moguće, ali će šansa biti data novim licima

Ministar finansija Siniša Mali saopštio je nakon sednice Predsedništva SNS da je predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića o novom mandataru jednoglasno prihvaćen.

- Govorili smo i o ekonomskim uspesima dosadašnje vlade, o smanjenju stope nezaposlenosti, izgradili smo stotine kilometara auto-puteva, a jedan od glavnim ciljeva novih mandatara je sprovođenje programa Srbija 2025.

O drugim kadrovskim rešenjima nije bilo reči na ovo sednici. O tome će Predsedništvo raspravljati na sledećoj sednici koja će biti najkasnije za sedam dana.

Mali je rekao da će buduća vlada imati tri ključna cilja: jačanje ekonomije, naše vojske, odnosno odbrambenih sposobnosti i jačanje zdravstva, posebno u borbi protiv virusa korona.

On je istakao da su rotacije u vladi moguće, ali da će šansa biti data novim licima.

- U narednih 7 dana ćemo imati još jedno predsedništvo. Treba da se podmladi odbor. Niko od nas se nije srodio sa ministarskom foteljom, važno je slediti viziju stranke - poručio je Mali.

18:03 - Završena je sednica Predsedništva Srpske napredne stranke

16:45 - Predsednik Aleksandar Vučić stigao u sedište stranke

U sedište stranke su stigli i Siniša Mali, Ana Brnabić, Zlatibor Lončar, Biljana Popović Ivković, Marko Đurić, Goran Vesić, Bratislav Gašić, Vladimir Orlić, Nela Kuburović, Zorana Mihajlović, Zoran Babić, Maja Gojković i Miroslav Čučković, Marija Obradović, Irena Vujović, Aleksandar Martinović.

Uoči zasedanja, lider naprednjaka Aleksandar Vučić poručio je da u SNS postoje osobe koje misle da imaju zakupljenu ministarsku fotelju.

- Bilo je mnogo korupcije i mnogi su loše radili ili uopšte nisu radili. Zbog toga ću preporučiti značajnije promene nego što se očekuje, što će moći da se vidi - naveo je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić će nakon sastanka Predsedništva SNS, na osnovu ustavnih ovlašćenja, saopštiti ime mandatara za sastav nove Vlade Srbije. Vučić će odluku saopštiti u 20 sati u Palati Srbija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (25)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati