„ZNATE li da poslužujete kafom bivšeg predsednika Jugoslavije”, pitam dvadesetpetogodišnjeg konobara u jednom beogradskom kafiću.

ja

22.09.2020. 13:21

Odlican tekst.Samo imam jednu veliku zamerku gospodine Jovicu.Zasto ste Vi i ostala srpska inteligencija cutali kada se drzava raspadala. Sve vreme ste bili dobar komunista,a los Srbin.

Srđa Zlopogleđa

22.09.2020. 13:37

E,ovo čudo od čovečuljka uporno i tvrdoglavo nastoji da prikrije i "opere" svoju sramnu ulogu u vođenju države u kojoj je bio u najvišim organima vlasti. Ne postoji taj "deterdžent" koji ga može oprati, jer da se nije slagao sa politikom državnog vrha, u kome je sedeo, najmanje što je trebao učiniti je da podnese ostavku. Ali, avaj, ovaj čovečuljak je isto tako istrajavao na sedenju u fotelji bez ikakvog osećaja krivice i srama, kao što i sada piše i govori o tadašnjoj politici. Pošto su se okolnosti drastično promenile u odnosu na njegovu ideologiju i vladavinu a on dopao penzije, rešio je da, takođe bez stida i srama, sebe pere i prikazuje nedužnim, kao da je on sedeo u odbačenom tramvaju u Topčiderskom parku a ne desetinama godina u samom državnom i partijskom vrhu. Džaba krečiš Joviću!