PRIJAVA ZBOG 240.000 EVRA: Zahtev da nadležni provere finansijske poteze lidera DS

V. N.

12. 09. 2020. u 10:00

SUKOBI u taboru demokrata se ne smiruju, a osim svađa oko toga ko želi da uništi stranku i ko radi "za Vučića", u DS se otvorio još jedan front, i to oko - novca.

ПРИЈАВА ЗБОГ 240.000 ЕВРА: Захтев да надлежни провере финансијске потезе лидера ДС

Foto: Arhiva VN

Naime, član Glavnog odbora DS iz Leskovca Ivan Krstić najavio je juče da će podneti krivičnu prijavu protiv aktuelnog šefa Zorana Lutovca i njegove najbliže saradnice u stranci zbog nenamenskog trošenja novca.

- U ponedeljak ću Tužilaštvu podneti krivičnu prijavu protiv Dragane Rakić, Zorana Lutovca i direktora Fondacije "Ljuba Davidović", zbog nenamenskog trošenja 240.000 evra - napisao je Krstić na svom tviter-profilu.

Pitanje da li je, i gde, nestao ovaj novac otvorilo se krajem prošle godine, kada je lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas javno otkrio da je uplatio DS više od 200.000 evra preko Fondacije za unapređenje demokratije "Ljuba Davidović".

Nakon toga pojedini članovi Glavnog odbora tražili su od Lutovca na sednici ovog tela da podnese izveštaj o trošenju ovog novca, ali i drugih prihoda DS, ali taj raport nikada nije podnet. Naši izvori iz DS tvrde da je, osim ovih 240.000 evra, sporno i još oko 60.000 evra iz drugih prihoda stranke, za koje se takođe ne zna ni na šta su potrošeni, ni gde su završili.

Struja koja planira da organizuje izbore za novo stranačko rukovodstvo 26. septembra očekuju da se nakon toga razreše mnoga otvorena pitanja u DS, ukuljučujući i to kako je trošen stranački novac u poslednje dve i po godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna