NOVOSTI SAZNAJU: Vlada usvojila Deklaraciju o podršci aktivnostima predsednika Srbije koje se odnose na razgovore sa Prištinom

Novosti online

03. 09. 2020. u 15:14

NA sednici Vlade usvojena je Deklaracija o podršci aktivnostima predsednika Republike Srbije koje se odnose na razgovore sa predstavnicima privremenih institucija samouprave u Prištini.

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Влада усвојила Декларацију о подршци активностима председника Србије које се односе на разговоре са Приштином

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Kako je navedeno na sednici, polazeći od ranije utvrđenih principa da će predstavnici Republike Srbije kroz pregovore težiti iznalaženju sporazumnog i sveobuhvatnog rešenja za Kosovo i Metohiju, Vlada podržava aktivnosti Predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića povodom predstojećih razgovora Beograda i Prištine 3. i 4. septembra 2020. godine u Vašingtonu, SAD, koji će se održati pod pokrovoteljstvom američkog diplomate Ričarda Grenela.

Takođe, Vlada smatra da su dosadašnje aktivnosti predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića u najboljem interesu zaštite interesa Republike Srbije na Kosovu i Metohiji i od predstojećih razgovora pre svega očekuje napredak vezan za otvorena ekonomska pitanja, što će biti na dobrobit građana i ekonomije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (34)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna