NA SEDNICI Komisije za pripremu predloga Ustava SFRJ koja je održana 3. aprila 1973. godine posebno se govorilo o položaju pokrajina u SR Srbiji, odnosno Federaciji.

Komentari (4)

posmatrac iz daleka

04.09.2020. 14:06

oni su nas delioli na Srbe i Srbijance: Srbe iz Kraine raina na Srbe Kraisnike, Srbe Kordunase, Srbe iz Banije..... Komadali su nas uz svesrdnu pomoc Srba, da te podele i danas osecamo kao plitke rane koje ne zarastaju, jer uvek neko od (ne)prijatelja pospe malo soli po njima. A ima nas i takvih koji hvale i kazu kako je bilo lepo (za nas ) u njihovo vreme. Nadava smo se autohgolova, da ih je za deset narednih geenercija dovoljno.

ANTE BAN

04.09.2020. 15:18

Opet i danas tema iz 70-tih; Ustav i osamostaljivanje pokrajina! Ovo već kod bgd-portala postaje konstanta. Dosta sam toga napisao zadnja 2 dana na ovu- manje-više istu temu. Zato ću danas postaviti samo jedno pitanje, koje će oboriti intenciju svih ovih članaka(4 u 3 dana); ZAŠTO- Skupština tadašnje SR Srbije sa SK Srbije, nakon ukidanja autonomije pokrajina nije zatražila ukidanje članova Predsjedništva bivše SFRJ iz pokrajina u predsjedništvu SFRJ, nego ih je zadržala?ODGOVOR je jedan jedini; ZATO, da Hrvate i Slovence može preglasavati u Predsjedništvu SFRJ! Ovo pogotovo nakon nasilne smjene vlasti u CG! Dakle; Jugoslavija je u svojoj zamisli i ustrojstvu bila- NAJOBIČNIJA PREVARA Hrvata i Slovenaca, ništa bolja od Prve Jugoslavije! I zato; nastavite plakati za bivšom Jugom; mi za plakanje nemamo razloga ni najmanje!

Ja sam

04.09.2020. 18:29

@ANTE BAN - Уопште се не плаче за Југославијом, напротив, хвала драгом Богу да смо вас скинули са грбаче, после деценија вашег паразитирања на рачун јединог државотворног народа у СФРЈ - Срба (колико су остали државотворни, већ су показали и показују). Суштина серије текстова је да се покаже јавности како је уништавање Југославије почело изнутра, са крајњим циљем уништења Србије.