SNIMAK PRODUBIO SUKOB ĐILAS - JEREMIĆ: Nova afera sa Nikolom Jovanovićem potvrdila postojanje nesuglasica unutar udružene opozicije

V. M.

17. 08. 2020. u 07:55

AUDIO-SNIMCI na kojima Nikola Jovanović vređa nekadašnjeg partijskog šefa Vuka Jeremića i buduću partijsku koleginicu Mariniku Tepić, pre su potvrda nego uzrok sukoba u okviru Udružene opozicije Srbije.

СНИМАК ПРОДУБИО СУКОБ ЂИЛАС - ЈЕРЕМИЋ: Нова афера са Николом Јовановићем потврдила постојање несугласица унутар удружене опозиције

Novosti

Najvišu cenu ove afere mogao bi da plati sam Jovanović koji se pominjao kao adut Dragana Đilasa za poziciju gradonačelnika Beograda.

Jovanović je u razgovoru koji je, kako se čini, snimljen u kafani, zasad neidentifikovanom sagovorniku nudio da zajedno sa njim pređe u SSP Dragana Đilasa, a o Jeremiću govorio da je lažni nacionalista, "polubošnjak", kao i da su mu svi govorili da se skloni "od tog Pozderca". Ogovarao je i vređao i Mariniku Tepić, potpredsednicu stranke kojoj bi trebalo da pristupi.

Kada je afera izbila, Jeremić je rekao da je šokiran i da je jasno da je saradnja sa Jovanovićem nemoguća. Tepićeva je kazala da, ako se ona pita, Jovanović neće biti član njihove stranke.

LUTOVAC: NEĆE UTICATI NA UOS

PREDSEDNIK DS Zoran Lutovac rekao je da ne želi da se meša u unutrašnje stvari Narodne stranke, ali da smatra da objavljivanje audio-snimaka Nikole Jovanovića, doskorašnjeg potpredsednika NS, ne bi trebalo da utiče na rad Udružene opozicije Srbije

Izvršni direktor CeSID Bojan Klačar kaže da posledice snimaka neće biti tako dramatične, jer se SzS već transformisao u neku vrstu konfederacije u kojoj svaka stranka nastupa samostalno.

Kada je reč o posledicama afere na političku karijeru Jovanovića, Klačar smatra da će ona uticati na "nivo ambicije" u političkoj kampanji za beogradske izbore:

- Verujem da će Jovanović u SSP dobiti ono što je i dogovorio, jer ne verujem da reč Marinike Tepić ima veću težinu od Đilasove. Ipak, kao neko na koga se mnogo računalo u beogradskoj kampanji, Jovanović u to ipak ulazi sa smanjenim političkim kapitalom.

Ni politički analitičar Dragomir Anđelković ne očekuje značajne posledice ovog sukoba:

- Ovaj savez nije zasnovan na bliskosti lidera, niti ideologiji. Oni su okupljeni jedino na liniji protivljenja vlasti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna