VULIN: Ako Oluja nije etničko čišćenje, šta slavite u Kninu?

Novosti online

08. 08. 2020. u 09:16

ВУЛИН: Ако Олуја није етничко чишћење, шта славите у Книну?

Foto: MOD

MINISTAR odbrane Srbije Aleksandar Vulin upitao je: Ako "Oluja" nije bila etničko čišćenje, šta Hrvatska tačno slavi u Kninu očišćenom od Srba?" i istakao da nije dovoljno naći Srbina koji učestvuje u proslavi proterivanja njegovog naroda, da bi "Oluja" postala legitimna i bezgrešna.

- Nije Milošević dovučen u Knin da bi Srbima bilo bolje, već da bi hrvatski političari mogli da ga koriste kao argument za napade na Srbiju i dokaz da su Srbi razjedinjeni - rekao je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin odgovarajući hrvatskom ministru spoljnih i evropskih poslova Grliću koji je izjavio "da je netačna tvrdnja predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je operacija hrvatske vojske i policije "Oluja" bila najveće etničko čišćenje u Evropi posle Drugog svetskog rata te da se Vučić meša u unutrašnja politička pitanja Hrvatske".

- Nije dovoljno spustiti cvet na jedno od mesta ubijanja Srba, a reći da je proterivanje 250.000 i ubijanje 2.000 Srba u "Oluji" čin milosrđa, nije dovoljno pričati o kaznama za zločine, a od Gotovine praviti heroja, nije dovoljno napasti Vučića da bi laž postala istina - naglasio je ministar Vulin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

maniks

08.08.2020. 10:15

Etnicko ciscenje isto je sto i genocid. Dali su Srbi proterani ili ubijeni na jednoj teritoriji isto je jer njih tamo vise nema na ovaj ili onaj nacin, njih nema pa nema.

Nikos

08.08.2020. 11:06

Istorija se ponavlja. Citam u HR stampi da su vec poceli da nas napadaju. Sve je tacno sto je Vulin rekao a kod nas mnogi ga preziru. Takav smo narod. Uvek protiv sebe i svog naroda interesa.