KROZ "SITO" DO VLADE: Sledeće nedelje sledi drugi krug konsultacija o koalicijama

08. 08. 2020. u 08:00

DRUGI krug konsultacija o novom premijeru i sastavu buduće vlade biće održan sledeće nedelje.

КРОЗ СИТО ДО ВЛАДЕ:  Следеће недеље следи други круг консултација о коалицијама

Tanjug

To je juče potvrdio predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić, koji je rekao da želi da dobro razmisli pre nego što donese odluku, "kako bi ona bila korisna za građane":

- Sledeće nedelje nastavićemo sa određenim političkim strankama, i one tamo nedelje, drugi krug konsultacija. Sužavaćemo krug i izbor onih koji mogu da učestvuju u radu vlade, drugi će u opoziciju. Želim da donesem dobru i korisnu odluku, kao i u slučaju ovog sada mandata. Svakako će to biti obavljeno pre ustavnog roka, a to je 3. novembar. A oni koji se sekiraju zbog toga su ljudi koji će, koga god da postavim, reći sve najgore - rekao je Vučić, odgovarajući na pitanje o budućoj vladi.

On je kazao da to nije težak posao, ali da nije ni lak, već pre svega odgovoran.

Na konferenciji za novinare, uz Vučića je bio i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, što je opet probudilo spekulacije da bi upravo on mogao da sedne u fotelju premijera. Nedimović se i ranije pominjao kao mogući izbor jer Vučić ima veliko poverenje u njega i ceni njegov rad, ali već šanse se ipak daju aktuelnoj premijerki Ani Brnabić i gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću.

Nikola Skenderija


Osim ličnosti premijera, nepoznanica je i dalje i koga će, pored SVM, SNS izabrati za partnera u vlasti. I SPAS Aleksandra Šapića i SPS kao jedine nemanjinske partije, koje su uz naprednjake prešle cenzus, pokazale su spremnost da učestvuju u vlasti. Vrh SNS protivi se nastavku saradnje sa Dačićem, a u poslednje vreme stižu brojne optužbe na račun odnosa socijalista prema naprednjacima i njihove spremnosti da se okrenu protiv Vučića.

Posle Vučićevog obraćanja i najave drugog kruga konsultacija, lider socijalista Ivica Dačić je saopštio:

- SPS pruža punu podršku Vučiću i za zaštitu javnog zdravlja i za ekonomski razvoj Srbije. Teška vremena zahtevaju narodno i političko jedinstvo, SPS će dati svoj puni doprinos tom jedinstvu u borbi za budućnost Srbije.

Tanjug


ŠAPIĆ ČEKA FUNKCIJU?

ODLUKU Aleksandra Šapića da Marini Raguš prepustu poziciju šefa poslaničkog kluba deo javnosti protumačio je kao znak da lider SPAS računa na sigurno mesto u Vladi Srbije. Ipak, taj potez mogao bi da znači i da je za sebe "rezervisao" mesto potpredsednika parlamenta koje svakako pripada njegovoj stranci, ali i da je blizu dogovora da ostane na poziciji predsednika Opštine Novi Beograd.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista