MARKO ĐURIĆ PORUČIO NATO ČLANICAMA: Bolje Albancima na KiM pošaljite knjige, tenkovima nikada neće ući u UN

Tanjug

27. 07. 2020. u 09:10

МАРКО ЂУРИЋ ПОРУЧИО НАТО ЧЛАНИЦАМА: Боље Албанцима на КиМ пошаљите књиге, тенковима никада неће ући у УН

Foto: Tanjug

DIREKTOR Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je danas da se pojedine NATO zemlje takmiče koja će bolje i više oružja isporučiti Prištini i poručio im da je bolje da Albancima na KiM pošalju knjige, jer s tenkovima neće ući u UN, Unesko, Interpol.

-Gospodo, ako hoćete da pomognete Albancima na Kosovu i Metohiji, šaljite im knjige, a nemojte da im šaljete tenkove jer sa tenkovima nikada neće ući ni u Ujedinjene nacije, ni u Unesko, ni u Interpol-rekao je Đurić za RTS.

On je naveo da je Srbija uvek opredeljena za mir, ali i spremna da zaštiti svoje.

-Mi Srbi se nikada nismo plašili bilo čije sile, uvek smo bili opredeljeni za mir i uvek spremni da zaštitimo ono što je naše. To ste juče mogli da čujete i od predsednika Srbije-naveo je Đurić.

Kako kaže, na KIM, umesto oružja, treba poslati knjige, Rezoluciju 1244, Povelju UN...

-Ako Avdulah Hoti može da kaže da je jedino rešenje u okviru važećeg ustava tzv Kosova, ja ću lično da mu pošaljem Ustav Republike Srbije pa da nešto nauči, jer je naš Ustav bar 200 godina stariji u odnosu na njihov-poručio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Sinisa

27.07.2020. 15:25

Siptarima treba odgovoriti na isti nacin Ovo sto radi predsednik Vucic uopste nije dobro. Treba jasno i glasno da se kaze prvo sipcima a i svim NATO zlikovcima da je KiM u sastavu Srbije i da nema nikakvih razgivora o pravima siptara.Ako hoce veca prava put u Albaniju.