RAZGOVORI o raseljenim i nestalim ljudima, kao i razmatranje ekonomskih pitanja trebalo bi prekosutra da bude nova polazna tačka u dijalogu Beograda i Prištine, koja bi dvema stranama omogućila da ožive pregovore zamrznute u novembru 2018.

Komentari (8)

Deda

14.07.2020. 08:44

Nema tu pomaka ni za 10 godina. Ekonomija oteta od nas a pregovara se, nestali navodno a zna se sve skoro. Šiptari da priznaju da su imali žutu kuću pa da je neko tamo nestao neče nikada. Oni hoće samo priznanje, pare za " ratnu oštetu" kao da je njih neko okupirao pa uništavao nešto, pripajanje Bujanovca, Preševa i Medveđe a verovatno i posle Sandžak. I šta se onda tu " pregovara" ako oni od toga a ni EU ne odustaju? Znači može samo o tome kako to priznati i možda zadržati samo Sandžak.

Lili Vu

14.07.2020. 09:10

Najzad ce se razgovara t.j. vratiti u secanje NASI MUCENI I NESTALI NA KOSOVU !! Vucicu... nema vise ulizivanja.... podnesite najzad NASU LISTU ZA PREGOVORE. Nadam se da je bar za 1 Poziciju duza od one Siptarske !?

Orao

14.07.2020. 09:53

Dugotrajni razgovori o ekonomiji,nestalim, uz Njemačko-Francusko potvrđeno neodustajanje od priznavanja Kosova ,kao i Evropsko beskrajno ucjenjivanje članstva Srbije u Evropu - su definitivno ,dugotrajno isplanirano vremensko skretanje od bilo kakvog povoljnog rešenja i nade povratka okupiranog Kosova.

Deki ćirilično

14.07.2020. 10:10

Какви преговори се настављају? Зар није било речи "нема отпочињања преговора, до укидања било каквих такси на робу из Србије"? Баш имамо карактер, нема шта. Зато ваљда тако и пролазимо кроз историју, зато и имамо једног Вучића за председника.

Ma Ja sam

15.07.2020. 06:11

@Deki ćirilično - Pa ukinute su takse. Moje misljenje je da se treba resiti Albanca i dati im deo Kosova a za uvrat traziti novcanu naknadu i trenutni prijem u EU, mada nisam za EU. Druga opcija je da se javno kaze da pregovori mogu da se nastave samo uz primenu rezolucije 1244. Realno mislim da nikakav dogovor ne moze biti postignut jer nema obostrane volje za to. Boljeg predsednika od Vucica trenutno nema, svidjalo se nekome ili ne.

Deki ćirilično

15.07.2020. 13:11

@Ma Ja sam - Таксе су укинуте, али је "уведен" реципроцитет у размени робе, несметан пролазак шиптарске робе кроз Србију и низ других мера, које такође нису прихватљиве. Практично, ништа се није променило.