KAPACITETI KOVID BOLNICE U SMEDEREVU POPUNJENI: Građani pokrenuli akciju prikupljanja medicinskog alkohola za bolnicu

J. I.

13. 07. 2020. u 17:13

KAPACITET kovid bolnice Smederevo su puni. Hospitalizovano je 159 pacijenata. Od toga, 60 je kovid pozitivno. U prethodna tri dana preminula su dva kovid pozitivna pacijenta iz Beograda.

КАПАЦИТЕТИ КОВИД БОЛНИЦЕ У СМЕДЕРЕВУ ПОПУЊЕНИ: Грађани покренули акцију прикупљања медицинског алкохола за болницу

Foto: N. Živanović

Po rečima direktora Opšte bolnice „Sveti Luka“ u Smederevu, DR Nenada Đorđevića, nema prostora za proširenje kapaciteta. Bolnica je već proširila kapacitet, jer je prvobitno raspolagala sa 130 kreveta. Pet bolničkih odeljenja je pretvoreno u kovid zonu. 

Ovde su zbrinuti pacijenti iz Beograda, ali i drugih gradova. Sedam pacijenata je na respiratoru. Bolnica  je imala deset, a ovih dana dobila je još pet respiratora.

U bolnici tvrde da imaju sve što im je potrebno od opreme. Jedini problem predstavljaju manje količine zaliha alkohola, te je Grad Smederevo nabavio urgentno za Opštu bolnicu i Dom zdrava 1.000 litara alkohola.

I građani su pokrenuli donatorsku akciju. Fejsbuk grupa „ Slobodan grad Smederevo“, portali Sdcafe Smederevo i Podunavlje.info pozvali su sugrađane da doniraju alkohol.  Odziv je odličan. Za samo par dana, prikupljeno je više od 800 litara medicinskog alkohola.  Akcija traje do kraja sedmice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna