STARIJIMA OD 65 PONOVO OGRANIČENO KRETANJE: Nove mere na Kosovu i Metohiji

D. Z.

13. 07. 2020. u 16:50

ZBOG porasta broja obolelih od korona virusa, tzv. kosovska Vlada uvela je nove mere kojima se podrazumeva ograničeno kretanje starijih od 65 godina kao i obustavljanje rada vrtića.

СТАРИЈИМА ОД 65 ПОНОВО ОГРАНИЧЕНО КРЕТАЊЕ: Нове мере на Косову и Метохији

Foto: Arhiva VN

Takođe, usvojena je odluka kojom  je  nošenje maski obaveza svih stanovnika tzv. Kosova prilikom svake aktivnosti van kuća ili stanova, kao i održavanje fizičke udaljenosti od dva metra u zajedničkim javnim ili službenim prostorijama.

- Prema novoj odluci vlade tzv. Kosova penzioneri , odnosno građani stariji od 65 godina i oni sa hroničnim bolestima (dijabetes, hipertenzija i srčane bolesti, hronična bolest pluća, pacijenti sa bubrežnom bolešću, pacijenti sa slabim imunitetom, onkološki i dr pacijenti... mogu izaći samo u ranim jutarnjim časovima od 05:00 do 10:00 sati i u večernjim satima od 18:00 do 21:00 časova- navodi se u odluci vlade dostavljene medijima i dodaje da su pored  rada vrtića zabranjene i sportske i kulturne aktivnosti u zatvorenom prostoru.

Istovremeno, svi tržni centri na teritoriji mogu da rade od 05:00 ujutro do 21:00 sati ali uz striktno pridržavanje mera propisanih u Priručniku za zaštitu od kovida-19, pre svega nošenjem zaštitne maske i stvaranjem uslova za fizičku distancu potrošača.

Istovremeno, zabranjuje se obavljenje verskih ceremonija i okupljanje više do pet ljudi na javnim trgovima, u parkovima i drugim javnim površinama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!