VUČIĆ POSLE DOČEKA SIJA PRED PALATOM: Pamtimo da ste bili uz nas kada nam je bilo najteže i kada mnogi to nisu ni hteli, ni smeli (VIDEO)

Novosti online

08. 05. 2024. u 10:30

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić podelio je video-snimak sa ceremonije svečanog dočeka predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga i njegove supruge profesorke Peng.

ВУЧИЋ ПОСЛЕ ДОЧЕКА СИЈА ПРЕД ПАЛАТОМ: Памтимо да сте били уз нас када нам је било најтеже и када многи то нису ни хтели, ни смели (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

- Srbija je mala i ponosna zemlja, čiji ljudi imaju veliko srce koje zna da ceni pravo prijateljstvo.

Uveren sam, poštovani predsedniče Si, da ćete tokom ove posete osetiti makar deo poštovanja i naklonosti koje građani Srbije imaju za Kinu, čijoj se istoriji, kulturi i narodu iskreno dive.

Pamtimo da ste bili uz nas kada nam je bilo najteže i kada mnogi to nisu ni hteli, ni smeli. Zahvalni smo za pažnju koju posvećujete našoj zemlji, kao i na strateškom partnerstvu koje je Srbiji otvorilo neslućene potencijale za razvoj i napredak.

Ponosni smo na čelično prijateljstvo sa Kinom i to uvek i na svakom mestu uzdignute glave ističemo, sa željom da nastavimo zajednički rad na dobrobit naših naroda, kao i na boljem i pravednijem svetu, zasnovanom na načelima jednakosti, pravičnosti i poštovanja u međunarodnim odnosima, koji su danas toliko retki.

Hvala Vam još jednom na poseti, koja će dati novi zamah u istorijskom poglavlju naših odnosa.

Dobro nam došli, poštovani prijatelju! - napisao je predsednik Vučić na Instagramu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku