PRIŠTINA SVAKODNEVNO GENERIŠE NOVE KRIZE: Za svoja nedela još je i nagrađena

Novosti online

16. 04. 2024. u 15:41

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Republici Srbiji Anke Konrad, sa kojom je razgovarao o sve težem položaju srpskog naroda u pokrajini, gde, kako je naveo, Priština umesto normalizacije i deeskalacije situacije svakodnevno generiše nove krize na terenu.

ПРИШТИНА СВАКОДНЕВНО ГЕНЕРИШЕ НОВЕ КРИЗЕ:  За своја недела још је и  награђена

Foto: Tanjug

Petković je istakao da režim u Prištini, na čelu sa Aljbinom Kurtijem, ne pokazuje minimum spremnosti na ikakvo kompromisno rešenje u okviru dijaloga koji se vodi u Briselu, već da jednostranim i nasilnim merama svakodnevno ugrožava egzistenciju srpskog naroda na KiM s ciljem njihovog krajnjeg egzodusa sa ovih prostora, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

- Priština to pre svega sprovodi kroz zabranu upotrebe dinara i ukidanje platnog prometa sa centralnom Srbijom, što je ugrozilo isplatu plata, penzija i socijalnih davanja Srbima, kao i funkcionisanje srpskih institucija na KiM, naveo je Petković.

Direktor Kancelarije za KiM je istakao da će se u petak navršiti 11 godina kako Priština nije ispunila osnovnu obavezu proisteklu iz Briselskog sporazuma, da formira Zajednicu srpskih opština, kroz koju je predviđena finansijska podrška Srbima i srpskim institucijama od strane Beograda.

- Za sva svoja nedela, teror, fizičke i institucionalne napade na Srbe i srpsku decu, skrnavljenje srpskih svetinja i grobalja, nelegalnu eksproprijaciju, protivpravna hapšenja, Priština je nedavno nagrađena viznom liberalizacijom, statusom pridruženog člana u Parlamenarnoj skupštini NATO, a sada vidimo i nastojanja da se takozvano Kosovo uvede u Savet Evrope, što predstavlja flagrantno kršenje svih uslova i principa na kojima počiva ova organizacija, naglasio je Petković.

On je poručio da će se Beograd tome snažno usprotiviti, ali i da će nastaviti da se zalaže za očuvanje regionalne stabilnosti i rešavanje svih problema na relaciji Beograd-Priština dijalogom i političkim sredstvima.

BONUS VIDEO: Dolazak predsednika Vučića na Međunarodni sajam privrede u Mostaru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice