JANOŠEVIĆ: Nacionalni savet vlaha naoštrije osuđuje politizaciju tragedije ubistva male Danke

Novosti onlajn

13. 04. 2024. u 14:45

NOVICA Janošević , predsednik Nacionalnog saveta vlaške nacionalne manjine, oglasio se saopštenjem povodom, kako je istakao, "ponovnog pokušaja zloupotrebe strašnog zločina koji se desio u Boru".

ЈАНОШЕВИЋ: Национални савет влаха наоштрије осуђује политизацију трагедије убиства мале Данке

Novica Janošević / Foto Privatna arhiva

"Povodom ponovnog pokušaja zloupotrebe strašnog zločina koji se desio u Boru, sada od strane Rumunske Partije čiji su predstavnici Živoslav Lazić iz Velikog Gradišta i Dragan Demić iz Petrovca a sve u službi Dragana Đilasa, Nacionalni Savet vlaške nacionalne manjine izjavljuje sledeće.

Nacionalni savet vlaha naoštrije osuđuje politizaciju tragedije ubistva male Danke kao i bilo koju politizaciju tragedija i nemilih događaja naročito sa zloupotrebom nacionalnih osećanja. U navedenom slučaju Lazić i Demić, očigledno, u pokušaju prikupljanja jeftinih političkih poena, zloupotrebljavaju i manipulišu nacionalnim osećanjima Vlaha ali i na jedan mizeran način tragedijom u Boru tako što u ime Vlaha, iako predstavljaju Rumune,  pozivaju da policijski službenik podnese ostavku. Jasno je svima da je  njegova izjava izvučena iz konteksta i zloupotrebljena. Sve to što rade Lazić i Demić Vlasima je odvratno i najoštrije osuđujemo.

Vlasi su deo državnog sistema, zastupljeni su u svim organima državne uprave. Vlasi imaju sva prava  zagarantovana od matične države Srbije i Vlasi nisu ugroženi od strane većinskog naroda. Zato ako Lazić i Demić nisu zadovoljni svojim statusom neka zajedno sa njihovim Đilasom počnu da se bore idejama i programom a ne najovratnijim podmetanjima", naveo je Janošević. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave