PRIMAKOV U BEOGRADU: Rusija je bolno doživela ono što se dešavalo 1999. u Srbiji

Novosti online

22. 03. 2024. u 13:01

IZNAD svih najstrašnijih sukoba koji su se događali posle bombardovanja Jugoslavije, od Iraka i Libije pa do onog što se dešava u Ukrajini, uvek lebdi u prvom planu zloslutna figura NATO-a i zapadnog sveta, ocenio je direktor ruske Agencije za pitanja ZND, dijasporu i međunarodnu humanitarnu saradnju Rosotrudnjičestvo Jevgenij Primakov.

ПРИМАКОВ У БЕОГРАДУ: Русија је болно доживела оно што се дешавало 1999. у Србији

Foto: Tanjug

On je učestvovao na otvaranju dvodnevne međunarodne konferencije pod nazivom „Od agresije do novog pravednog poretka“ organizovane u Domu Vojske povodom obeležavanja 25. godišnjice od početka napada NATO-a na SR Jugoslaviju.

Prema rečima Primakova, nesumnjive su paralele između onog što se dešavalo 1999. u SR Jugoslaviji i onog što se danas dešava na ruskim granicama.

- Sada se suočavamo s posledicama toga što je zapadni svet, a imam u vidu NATO, smatrao sebe nekažnjivim i svemogućim. Izgubili su svaki strah od rata i ako Rusiju koja je vaspostavljala ustavni poredak na Severnom Kavkazu tada još nisu mogli da bombarduju, sad su pomislili da ako i ne mogu da je bombarduju, ono mogu da ratuju sa njom rukama Ukrajinaca, isporukama oružja ili, kako kaže francuski predsednik Emanuel Makron, da nekog tamo pošalju, istakao je direktor Rosotrudnjičestva.

Foto: Tanjug

On je konstatovao da Srbi, kad je reč o događajima iz 1999., imaju pristup da ih ne zaboravljaju, ali da mogu da oproste.

- Rusija je svakako 1999. dosta bolno doživela ono što se dešavalo u Srbiji, ali videći ono što se danas dešava sa našim ljudima u Donjecku, Belgorodu, Lugansku, Hersonu Zaporožju, Krimu, mi ne možemo ni da zaboravimo ni da oprostimo, poručio je Primakov.

Učesnicima konferencije u Domu Vojske obratili su se i ministar odbrane Miloš Vučević, ministar za rad, zapošljavanje i socijalna i boračka pitanja Nikola Selaković, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i drugi. Konferenciju su organizovala nezavisna, neprofitna udruženja Beogradski forum za svet ravnopravnih, Klub generala i admirala Srbije, SUBNOR Srbije, Veterani vojnoobaveštajne službe Srbije“ i Fond dijaspora za maticu.

BONUS VIDEO: JOŠ JEDNA EKSPLOZIJA U BELGORADU: Trenutak kada je projektil pogodio objekte sportskog kompleksa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)