NOVI INCIDENT NA KOSOVU I METOHIJI: Albanac maltretirao hodočasnike iz centralne Srbije

Novosti online

25. 02. 2024. u 21:51

JUTROS se oko 8.45 časova u centru Prizrena, ispred hotela Teranda, dogodio incident kada je jedan Albanac okačio zastavu tzv. OVK na prednji deo autobusa, a zatim krenuo da verbalno provocira hodočasnike iz centralne Srbije.

НОВИ ИНЦИДЕНТ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Албанац малтретирао ходочаснике из централне Србије

Foto: Kosovo Online

Hodočasnici su došli u Prizren autobusom vranjskih registracija da bi bili na Svetoj Liturgiji i da posle obiđu prizrenske svetinje. U trenutku kada je prizrenski sveštenik J.R. prišao autobusu da dočeka poklonike i savetovao ih da ne nasedaju na provokacije, pomenuto lice fizički je nasrnulo na sveštenika, grubo mu zavrnuvši ruku. Odmah su pritekli u pomoć jedan kosovski policajac i jedan građanin Albanac, nakon čega je nasilnik pobegao sa svojim vozilom. Ovaj incident dogodio se na očigled hodočasnika. Posle incidenta vernici su redovno učestvovali u liturgiji i poklonili se svetinjama Prizrena.

Portparol policije za region Prizrena Šaćir Bitići zvanično je izjavio danas za medije da je osumnjičeni za napad na sveštenika priveden i da mu je određen pritvor od 48 časova.

Eparhija raško-prizrenska osuđuje ovaj incident kao zastrašivanje na etničkoj i verskoj osnovi i izražava iskrenu nadu da se ovakvi događaji neće ponavljati, jer je očigledno reč o izolovanom slučaju u Prizrenu, gde naše sveštenstvo i bogoslovci inače žive mirno i naši poklonici redovno dolaze da obiđu svetinje ovog grada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024