"VIDEĆEMO, NADAM SE DA ĆE RAZUM PREVLADATI" Petković: Ovoga puta saopštenje Kvinte o odluci Kurtija drugačije

Tanjug

30. 01. 2024. u 14:16

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je danas da su dosadašnja saopštenja Kvinte koja se odnose na različite protivpravne zabrane koje je donosio premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti bila više verbalnog karaktera bez suštinskog smisla i značaja, ali da je ovoga puta izjava i američkog predstavnika u Prištini i Kvinte drugačija.

ВИДЕЋЕМО, НАДАМ СЕ ДА ЋЕ РАЗУМ ПРЕВЛАДАТИ Петковић: Овога пута саопштење Квинте о одлуци Куртија другачије

Foto Tanjug

- Sećate se kada je Kurti zabranio održavanje srpskih izbora na prostoru KiM, a onda su iz Kvinte izašli sa saopštenjima i rekli kako žale zbog toga, ali da Kurti ima pravo na tako nešto. Ovoga puta izjava je i američkog predstavnika u Prištini i generalno Kvinte drugačija, videćemo - rekao je Petković novinarima u kasarni u Topčideru.

On je rekao i da je Beograd učinio apsolutno sve da se svima razjasni i objasni koje su katastrofalne posledice ukidanja dinara i platnog prometa Srbije na KiM, da to nije stvar samo politike već opstanka srpskog naroda na KiM koji svoje plate i penzije, socijalna davanja, materijalne troškove, za bolnice, škole tako dobijaju.

- Ukoliko Kurti to zaustavi, jasno je da ne želi mir i da radi sve suprotno tome da idemo u pravcu deeskalacije. Nadam se da će razum prevladati - rekao je Petković i poručio Srbima na KiM da je država Srbija uz njih, da ih nikada neće ostaviti i da će se to rešiti na način da niko od njih ne bude ugrožen.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SUSRET PATRIJARHA PAVLA SA BEOGRADSKIM BOEMOM: Uputio mu je reči koje se i danas pamte