VUČEVIĆ NA PITANJE "NOVOSTI": Zbog čega i za koga se oni naoružavaju - zbog Albanije, Severne Makedonije, Crne Gore, ili možda Srbije?

Милица Шкорић
Milica Škorić

30. 01. 2024. u 13:33

MINISTAR odbrane Srbije Miloš Vučević prisustvovao je danas sa predsednikom Vučićem prikazu sredstava naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije, koji je usledio nakon sastanka u Domu garde na Topčideru na kome su predstavljeni rezultati analize stanja operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije za 2023. godinu.

ВУЧЕВИЋ НА ПИТАЊЕ НОВОСТИ: Због чега и за кога се они наоружавају - због Албаније, Северне Македоније, Црне Горе, или можда Србије?

Foto: Z.J.Mačak

Na pitanje "Novosti" o istrazi u SB UN i mehanizmu koji Beograd može da upotrebi što se tiče naoružavanja Prištine, Vučević kaže:

- Što se tiče svih procesa pred međunarodnim institucijama, Srbija će pokretati one inicijative koje mogu biti celishodne za našu državu, da ne napravimo grešku kao 2010. i 2011. Morate dobro da sagledate strukturu i kome se obraćate. Morate imati u vidu članstvo u tim institucijama, s obzirom na to da je svet podeljen po pitanju Kosova, veći deo država ne priznaje KiM. 

- To je jedan vid političke borbe, a što se tiče našeg resora, mi spremamo adekvatan odgovor koji garantuje bezbednost svih građana Srbije. A na politici je da nađe političko rešenje koje je bolje nego korišćenje bilo čega od ovoga što vidimo na Topčideru. Procenjujemo sve okolnosti, ali uvek moramo da imamo dogovor ako treba da branimo svoju državu. To je naš zadatak. Ponovo postavljam pitanje zbog čega i za koga se oni naoružavaju. Zbog Albanije, Severne Makedonije, Crne Gore, ili možda Srbije? Svima je odgovor jasan - rekao je Vučević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja