KUĆE SRPSKIH POVRATNIKA PONOVO NA METI ALBANSKIH EKSTREMISTA: Napadi jasna poruka - proterati Srbe (FOTO)

Novosti online

18. 01. 2024. u 10:44

KANCELARIJA za Kosovo i Metohiju saopštila je da su juče u selu Ljubodža, opština Istok, opljačkane kuće povratnika Marinka Blagojevića i Tomislava Radivojevića, ukazujući da se talas nasilja na srpske povratničke porodice na Kosovu nastavlja.

КУЋЕ СРПСКИХ ПОВРАТНИКА ПОНОВО НА МЕТИ АЛБАНСКИХ ЕКСТРЕМИСТА: Напади јасна порука - протерати Србе (ФОТО)

Foto: Kancelarija za KiM

- Pre samo nekoliko dana, tokom božićnih praznika u ovom malom selu obijene su još dve kuće Žarka Zarića i Radomira Ristića, a na meti napada od početka ove godine našao se i dom Miodraga Kostića iz Plemetine - podseća se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Kako se navodi, takvi učestali napadi na miran srpski narod koji samo želi da živi u svojim domovima, posebno na povratnike koji su najosetljivija kategorija stanovništva, više je nego jasna poruka albanskih ekstremista da oni ne žele da grade miran suživot i da čine sve da Srbe zaplaše i proteraju.

Dodaje se da ni političari u Prištini ne pokazuju dobru volju da se incidenti sankcionišu, već naprotiv u svojim izjavama targetiraju Srbe i tako generišu nasilje na terenu, a svaki potez koji čine služi da život i opstanak Srba na Kosovu bude nemoguć.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju uporno ukazuje predstavnicima međunarodnih organizacija koji deluju na prostoru Kosova na ugroženost srpske zajednice na tom prostoru, posebno na težak položaj povratnika.

- Nastavićemo sve intenzivnije da se zalažemo za trajni mir i bezbedan život našeg naroda na Kosovu i Metohiji - poručeno je u saopštenju.

BONUS VIDEO: "NOVOSTI" U KOSOVSKOJ MITROVICI - Bačena bomba u blizini hotela

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)