PUTIN ČESTITAO SRBIJI I VUČIĆU NOVU GODINU I BOŽIĆ: Evo kome nije poslao čestitku ruski predsednik

Марко Колашинац
Marko Kolašinac

30. 12. 2023. u 16:48

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin čestitao je Novu godinu i Božić šefovima stranih država i vlada, među kojima je i Srbija, a u čestitki srpskom kolegi Aleksandru Vučiću istakao je da se odnosi dveju država razvijaju na konstruktivan način, saopštila je pres služba Kremlja.

ПУТИН ЧЕСТИТАО СРБИЈИ И ВУЧИЋУ НОВУ ГОДИНУ И БОЖИЋ: Ево коме није послао честитку руски председник

Foto Instagram

Predsednik Rusije ove godine nije čestitao novogodišnje praznike američkom predsedniku Džozefu Bajdenu i predsednicima drugih zapadnih država.

Na spisku se ne nalaze predsednici Velike Britanije, Nemačke, SAD, Francuske, Japana i drugih neprijateljskih država za Rusiju. Putin im praznike ne čestita već drugu godinu zaredom.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je u čestitki za Novu godinu svom turskom kolegi Redžepu Tajipu Erdoganu izrazio uverenje da će Moskva i Ankara sledeće godine nastaviti da razvijaju saradnju, uključujući političku i ekonomsku.

Foto: AP

Predsedniku Kine Si Đinpingu je naveo da su dva samita tokom 2023. godine dala snažan podsticaj za razvoj odnosa sveobuhvatnog partnerstva i strateške interakcije između dve zemlje u svim pravcima.

Putin je u čestitki mađarskom predsedniku Viktoru Orbanu potvrdio da se nastavljaju konstruktivne i pragmatične interakcije Rusije i Mađarske.

U čestitki Rimskom papi Franji je istakao njegovu posvećenost vrednostima humanizma i pravde.

Putin: Tradicionalno prijateljski odnosi Rusije i Srbije razvijaju se konstruktivno

Predsednik Rusije je u čestitki srpskom kolegi Aleksandru Vučiću istakao da se odnosi dve zemlje koji se zasnivaju na vekovnom tradicionalnom prijateljstvu razvijaju na konstruktivan način, saopštili su iz Kremlja.

- Putin je naglasio da uprkos složenoj međunarodnoj situaciji, odnosi između Rusije i Srbije, zasnovani su na vekovnom tradicionalnom prijateljstvu i duhovnoj bliskosti i razvijaju se na konstruktivan način - navodi se u tekstu saopštenja pres službe.

Predsednik Rusije je naveo da je spreman za nastavak dijaloga i produktivan zajednički rad na aktuelnim pitanjima bilateralne, regionalne i međunarodne agende.

Praznike je čestitao rukovodiocima zemalja Zajednice Nezavisnih Država, kao i Abhaziji i Južnoj Osetiji. Među političarima kojima su poslate čestitke, nema rukovodilaca Moldavije i Ukrajine.

Foto: Instagram/Budućnostsrbije

Putin je istakao visok nivo saradnje između Rusije i ovih zemalja, važnost kooperacije i jačanja veza, a posebnu pažnju je posvetio važnosti integracije na evrazijskom prostoru.

Praznike je čestitao i predsednicima Bolivije, Brazila, Venecuele, Kube i Nikaragve.

U čestitki predsedniku Sirije Bašaru el Asadu je potvrdio da će Rusija nastaviti da pruža sveobuhvatnu pomoć u rešavanju konflikta i obnovi Sirije.

Putin je u telegramu rukovodstvu Indije naveo da će se i dalje razvijati privilegovano partnerstvo sa RF bez obzira na složenu situaciju u svetu.

Ruski predsednik čestitao je Novu godinu i Božić nekim bivšim šefovima država i vlada, među njima su bivši kancelar Nemačke Gerhard Šreder i bivši predsednik Francuske Nikola Sarkozi.

Ruski predsednik krajem decembra tradicionalno čestita kolegama Novu godinu i Božić, a Kremlj je danas objavio spisak lidera koji su dobili telegrame od predsednika Rusije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (18)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!