"OVO JE PREVRŠILO SVAKU MERU!" Kurti opet pominje Vučićevu porodicu i dovodi u pitanje Danilovu bezbednost

Tanjug

23. 12. 2023. u 14:41

DIREKTOR Kancelarije za KiM Petar Petković rekao je danas da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, pominjanjem porodice predsednika Srbije Aleksandra Vučića, dovodi u pitanje bezbednost njegovog sina, Danila.

ОВО ЈЕ ПРЕВРШИЛО СВАКУ МЕРУ! Курти опет помиње Вучићеву породицу и доводи у питање Данилову безбедност

Foto: Instagram

- Kurti opet pominje Vučićevu porodicu, pominje Danila Vučića. Dovodi u pitanje Danilovu bezbednost. Ovo je prevršilo svaku meru. U pitanju je ista matrica napada na porodicu predsednika Vučića kao ona koja je vođena tokom kampanje dela opozicije uoči izbora - rekao je Petković.

On je dodao da su trenutno "uslovi izuzetno teški, nikad teži".

- Mi nastavljamo sa procesom normalizacije. Time pokazujemo odgovornost. Od ogromnog broja Srba koji su autobusima došli da glasaju na izmeštena biračka mesta, veliki broj je glasao za Vučića, i to je ono što ljuti Kurtija. Zato napad na Banjsku, na sela oko Zvečana, Banov Do, upadi u prodavnice, magacine... ali građani Srbije su pokazali odgovornost, ali se zato pokazao onaj ko nije odgovoran - istakao je Petković.

Foto: Printskrin

Direktor Kancelarije za KiM je rekao da je uzalud Kurtiju da govori najrazličitije laži, jer je jasno da nema dijaloga, niti ikakvog pomaka.

- On bi da piše statut sa Rašićem, koji je rekao da je ZSO - 'Zajednica dživžana'. Oni se sprdaju sa time. Ono što Priština treba da uradi je da vladinom uredbom potvrdi statut koji je dogovoren u okviru dijaloga Beograda i Prištine, a na osnovu nacrta statuta koji je prezentovan u Briselu - napomenuo je Petković.

On je ocenio da je u pitanju ogoljena sila koja ima za cilj napad na srpski narod.

- Sačuvaćemo mir i stabilnost, braniti prava srpskog naroda diplomatskim sredstvima i omogućićemo normalan život. Ovo je tipična antisrpska politika Kurtija koja narušava poziciju srpskog naroda na KiM i dovodi je u bezizlazno stanje - naglasio je Petković.

BONUS VIDEO: SVE ZARAD VLASTI, NOVCA I MOĆI: Laži opozicije ruše se kao kula od karata

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave