UZURPIRALI TUĐE: Srpska lista o upadu policije i pripadnika Agencije za privatizaciju u Rajsku banju

D. Z.

19. 12. 2023. u 19:17

SRPSKA lista najoštrije osuđuje otimačinu kompleksa Rajska banja u Banjskoj, u režiji antisrpskog režima Aljbina Kurtija koji pred očima međunarodne zajednice otima ovaj izuzetno vredan i značajan banjski kompleks od srpskog naroda.

УЗУРПИРАЛИ ТУЂЕ: Српска листа о упаду полиције и припадника Агенције за приватизацију у Рајску бању

foto srpska lista

Kako se navodi u saopštenju Srpske liste, Kompleks Rajska banja je izgrađen isključivo novcem Vlade Republike Srbije investiranog preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

- Kompleks je otvoren 2019. godine i kosovske institucije nisu u njega uložile ni jedan jedini dinar, te nemaju nikakvog pravnog osnova da budu u njemu, ili glume vlasnike. U ovom kompleksu, koji je blokiran skoro četiri meseca, svoje parče hleba zarađuje više desetina srpskih porodica, a više hiljada bolesnih građana lek za svoje bolesti je pronalazilo u ovoj banji godinama unazad, sve dok uz brutalnu silu kompleks nije zatvoren septembra meseca a danas i uzurpiran – saopštila je večeras Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Iz Kancelarije za KiM dodaju da je otimanje zemlje srpskim domaćinima u Leposaviću i Zubinom Potoku koji je prošao bez adekvatne reakcije međunarodnih predstavnika dalo prostor Kurtijevom režimu da nastavi sa takvim aktivnostima pa je danas na red da se otima došla Rajska banja i zemlja srpskim domaćinima u selu Banov Do.

- Što se grbo rodi vreme ne ispravi, pa ni karakter ovog antisrpskog režima koji svakoga dana svima jasno pokazuje svoj okupatorski i tiranski karakter koji ne bira način da teroriše srpski narod. Zahtevamo hitnu reakciju međunarodne zajednice, zemalja Kvinte i posrednika u dijalogu. Otimačina i razbojništvo Kurtijevog režima mora prestati a međunarodne snage moraju reagovati na ovo ogoljeno kršenje elementarnih prava srpskog naroda, pravo na imovinu, pravo na lečenje i rad - navodi se u saopštenju Srpske liste.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)