"SRBI SA KIM POSLALI NEDVOSMISLENU PORUKU" Petković: Pokazali da nema sile koja može da ih zaustavi da podrže Vučića i Srbiju

Tanjug

18. 12. 2023. u 12:43

SRPSKI narod sa Kosova i Metohije juče je, glasajući u ogromnom broju i uprkos brojnim opstrukcijama Prištine, pokazao da nema sile ni prepreka koje mogu da ga zaustave da podrži svoju državu Srbiju i svog predsednika Aleksandra Vučića, saopštio je danas direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

СРБИ СА КИМ ПОСЛАЛИ НЕДВОСМИСЛЕНУ ПОРУКУ Петковић: Показали да нема силе која може да их заустави да подрже Вучића и Србију

Foto: Novosti

Petković je naveo da je „veličanstvena i ubedljiva podrška listi ’Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane’ sa preko 73 odsto podrške još jedan dokaz da Srbi s Kosova i Metohije podržavaju državotvornu politiku predsednika Vučića” i da „prepoznaju njegovu istrajnu i nepokolebljivu borbu za naše nacionalne interese na Kosovu i Metohiji”.

- Srbi su istovremeno poslali nedvosmislenu poruku svima onima koji ih se sete samo pred izbore, da ne nasedaju na prazne parole - saopštio je Petković.

On je ovom prilikom zahvalio našim sunarodnicima na Kosovu i Metohiji na trudu i požrtvovanju, „jer su i ovoga puta celome svetu pokazali koliko su odani svojoj jedinoj državi Srbiji i koliko im je stalo do našega Kosova i Metohije”.

- Naš narod sa Kosova i Metohije još jednom je pokazao da zajedno, čuvajući jedinstvo, možemo biti najsnažnija brana i bedem svima onima koji koji žele da zatru srpsko ime i postojanje na Kosovu i Metohiji - ukazao je direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM.

Petković je naveo da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, onemogućivši našem narodu da svoje biračko pravo ostvari na Kosovu i Metohiji, ponovo udario na osnovna ljudska i građanska prava Srba koji su mu jasno pokazali da je njihova volja i rešenost da odlučuju o svojoj budućnosti nesalomiva.

- I to je poruka koju dobro treba da razumeju u Prištini i u međunarodnoj zajednici - napomenuo je on uz poruku da će država Srbija nastaviti da još snažnije ekonomski podržava naš narod u pokrajini i da se bori za mir i njihovu sigurnost.

BONUS VIDEO: VUČIĆ I DALjE RADI: Suzana Vasiljević objavila snimak slavlja nakon pobede

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?