VUČIĆ I ŠAPIĆ U SAVA CENTRU: Družili se sa mladima na koktelu (VIDEO)

Novosti online

14. 12. 2023. u 12:08 >> 12:30

SRPSKA napredna stranka organizovala je koktel sa mladima u Sava Centru, kome su prisustvovali Aleksandar Vučić i Aleksandar Šapić.

ВУЧИЋ И ШАПИЋ У САВА ЦЕНТРУ: Дружили се са младима на коктелу (ВИДЕО)

Foto: N. Skenderija

"Moramo još da unapredimo obrazovanje, ali i vratimo zanatlije u zemlju"

Predsednik Vučić kazao je da moramo još mnogo toga da uradimo na daljem unapređenju sistema obrazovanja i zdravstva, kao i da vratimo naše zanatlije iz inostranstva.

- Moramo još mnogo toga da radimo i dalje unapređujemo sistem obrazovanja i zdravstva. Verujem da za tri, četiri godine, verovali ili ne, to više neće biti ni tema i tada ću biti ponosan i srećan - rekao je Vučić.

Istakao je da smo najviše izgubili zanatlija, od pekara do automehaničara i vozača i da treba te ljude da počnemo da vraćamo u sve delove Srbije.

Fotografisanje sa predsednikom

Predsednik Vučić razgovarao je sa mladima koji su došli u velikom broju u Sava Centar. Prisutni su želeli da se fotografišu sa predsednikom.

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Obraćanje Šapića

Prisutnima se obratio kandidat SNS za gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić.

On je rekao da Beograd mora da bude grad koji će da vuče napred i koji će pomoći mladim ljudima da žive onako kako oni žele i kako očekuju.

- Beograd je bio i jeste grad koji će da pomogne mladim ljudima - kaže Šapić.

Govoreći o projektima u Beogradu, Šapić je posebno istakao Beograd na vodi.

- U Beogradu je u zadnjih nekoliko godina nikao jedan potpuno novi grad. Beograd na vodi. Beograd na vodi je prevazišao okvire ovog grada i postao je simbol razvoja čitave zemlje, razvoja ekonomije, stabilnosti i svega onoga što Srbija poslednjih deset godina predstavlja, naročito u ovom delu Evrope - rekao je Šapić.

On je dodao da je poslednjih godina urađeno mnogo na uređenju saobraćajne infrastrukture, ali da je renovirano i izgrađeno mnogo škola i vrtića.

- Beograd je glavni centar regiona, u koji dolaze ljudi ne samo da se dobro provedu, već i da se upoznaju sa kulturnom baštinom, da posete srpske restorane, turističke lokalitete i muzeje - ističe Šapić.

- Beograd je danas grad koji čeka na nova tri mosta. Vodilo se računa i o ekologiji. Pored velikih i važnih stvari, nismo zaboravili na brigu o ljudima. U poslednjih godinu i po dana doneli smo više dobrih socijalnih mera. Sve su to stvari koje su praktično jedna vrsta socijalnih mera, koje pomažu porodicama da bolje žive - kaže on.

- Pokrenuo sam priču o beogradskim splavovima, ne da bi oni nestali, ali moraju da budu sređeni, uređeni, moraju obale reka da nam budu lepe - ističe Šapić.

- Mislim da smo uspeli zaista od Beograda da napravimo pravu evropsku metropolu, u koju svako voli i želi da dođe. Mi, kada dođu praznici, nemamo slobodnih kapaciteta - navodi on.

- Kupićemo nove autobuse, nove tramvaje. Svaka opština, svako stajalište imaće isti standard kao na Terazijama. Izuzetno je važno da Beograd ravnomerno razvijamo, da Beograd i dalje bude lokomotiva razvoja čitave Srbije. Velika je obaveza svih nas da nastavimo da se borimo za naš grad. Naučio sam jednu stvar, da ne postoje velike i male stvari. Klupa u jednom parku je podjednako važna, kao i mostovi i putevi. Želeo bih sa ovog mesta da poručim da u nedelju svi izađemo na izbore i da pokažemo šta znači zdrav, progresivan, human Beograd. Da pokažemo da se nećemo povlačiti ni pred kim. Da ćemo svojim primerom da pokažemo kako treba da izgleda pravi Beograđanin. Mi koji radimo, mi i grešimo, ali zato iza nas ostavljamo stvari koje ovu zemlju čine boljom. Da ne mrzimo čak ni one koje je mržnja pojela. Želim da vas sve pozovem da 17. decembra pokažemo koliko volimo našu zemlju - zaključio je Šapić.

Foto N. Skenderija

Foto N. Skenderija

Foto N. Skenderija

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)