VUČIĆ: Očekujem značajno veći broj glasova na ovim izborima

Tanjug

13. 12. 2023. u 23:34

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da očekuje da će lista okupljena oko Srpske napredne stranke na predstojećim parlamentarnim izborima dobiti značajno veći broj glasova u odnosu na prethodne.

ВУЧИЋ: Очекујем значајно већи број гласова на овим изборима

Foto: Printskrin TV Prva

Na podsećanje novinarke da je na predsedničkim izborima Vučić osvojio oko 60 odsto, a prvi sledeći Zdravko Ponoš oko 18 odsto, a da je na republičkim izborima lista oko SNS osvojila oko 42 odsto, a Ujedinjeni 13 odsto i pitanje šta očekuje od ovih izbora, Vučić je na TV Prva rekao da je siguran da će lista "Srbija ne sme da stane" ubedljivo pobediti.

- Verujem da će ta lista dobiti veći broj glasova nego na prethodnim parlamentarnim izborima. Usudio bih se da kažem i značajno veći broj glasova, uprkos tome što nas je manje u Srbiji, a manje nas je zbog prirodnog priraštaja pre svega, a ne toliko zbog migracija stanovništva u prethodne tri godine - rekao je Vučić.

On je naveo da prati i Beograd, dodajući da su imali veliki zaostatak, ali da su sad uspeli to da preokrenu i da dođu u vođstvo.

- Da li će biti onoga što ne zovem stručno, što nikad nisam razumeo tačno šta znači 'bounce back' ili ne, videćemo. U svakom slučaju, biće interesantni beogradski izbori i ko će preći cenzus, ko neće, da li će lista Radulović-Tadić preći cenzus, da li će lista Nestorović preći cenzus ili neće i tako dalje - rekao je Vučić.

BONUS VIDEO: "PREDSEDNIČE, DOSTOJNI STE": Vučiću uručen Orden prvog stepena Slovačke evangeličke crkve

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice