"PROCEDURA IZVEDENA ZA NAJVEĆOM PAŽNJOM": Generalni sekretar Vlade Srbije demantovao netačne informacije o postavljanju zastave Italije

Novosti online

03. 12. 2023. u 19:05

GENERALNI sekretarijat Vlade Republike Srbije demantuje netačne informacijama koje su objavljene u medijima u vezi sa postavljanjem zastave Republike Italije.

ПРОЦЕДУРА ИЗВЕДЕНА ЗА НАЈВЕЋОМ ПАЖЊОМ: Генерални секретар Владе Србије демантовао нетачне информације о постављању заставе Италије

Foto: Tanjug

- Želimo da naglasimo da su procedure postavljanja zastave Republike Italije izvedene sa najvećom pažnjom i u skladu sa međunarodnim protokolima. Format postavljanja zastava duž autoputeva u našoj zemlji je vertikalan, što zahteva specifično prilagođavanje zastava svih zemalja ovom formatu. Ovaj metod postavljanja je usvojen kako bi se osiguralo uniformno predstavljanje i poštovanje svih zastava, nezavisno od njihovih originalnih proporcija.

Posebno ističemo da su nijanse boja na zastavama prilagođene tehničkim specifikacijama. U slučaju zastave Republike Italije, posebna pažnja je posvećena nijansi zelene boje kako bi se osiguralo da se jasno razlikuje od nijansi na zastavi Mađarske. Ovo prilagođavanje je ključno za očuvanje identiteta svake zastave unutar datog formata.

Generalni sekretarijat Vlade Republike Srbije posvećen je održavanju najviših standarda u svim aspektima međunarodnih odnosa, uključujući i protokole vezane za postavljanje zastava. Svi postupci se sprovode sa maksimalnom preciznošću i poštovanjem prema svakoj zemlji - navodi se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

OSVOJ KARTE I BUDI DEO HUMANE MISIJE NA FESTU