PROTESTI POLJOPRIVREDNIKA POLITIČKI U CILJU IZAZIVANJA DESTABILIZACIJE DRŽAVE Bulatović: Manipulativan pokušaj bacanja ljage na Vučića

Novosti onlajn

13. 11. 2023. u 13:22

KANDIDAT za narodnog poslanika na listi „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane” Dejan Bulatović izjavio je da se poljoprivrednim protestima želi destabilizacija države, ali i da se baci ljaga na predsednika Vučića.

ПРОТЕСТИ ПОЉОПРИВРЕДНИКА ПОЛИТИЧКИ У ЦИЉУ ИЗАЗИВАЊА ДЕСТАБИЛИЗАЦИЈЕ ДРЖАВЕ Булатовић: Манипулативан покушај бацања љаге на Вучића

Foto: Printscreen/Jutjub/Dnevnik

- Rebalansom budžeta koji je usvojen, ministarstvu poljoprivrede predviđen je dodatak u iznosu od 34 milijarde dinara. Prema tome, po prvi put u istoriji budžet ovog ministarstva iznosi rekordnih 114,4 milijarde dinara, što je jasan pokazatelj da Vlada Srbije poljoprivredu smatra jednim od nosećih stubova razvoja naše zemlje. Dakle, jasno je da su ovi protesti poljoprivrednika potpuno politizovani i da nemaju utemeljenje u problemima, već u manipulativnom pokušaju da se u predizbornoj kampanji baci ljaga na Vladu Srbije i predsednika Aleksandra Vučića - rekao je kandidat za narodnog poslanika na listi „Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane”.

- Svedoci smo da je Ministarstvo poljoprivrede, kao nikada ranije, pokazalo brigu za poljoprivrednike iz cele Srbije. Subvencije po hektaru povećane su sa 9.000 na 18.000 dinara. Premija po litri mleka povećana je sa prošlogodišnjih 10 na 19 dinara i isplate za mleko i zemljište su u toku. Ukinuto je ograničenje po kome su mleko mogli da predaju samo stočari koji imaju tri i više krava. Sada svako ko se bavi mlečnim govedarstvom može da predaje mleko. Povećana su davanja po grlu sa 25.000 na 40.000 dinara, a povećana su i davanja za krmače sa 15.000 na 18.000 dinara. Dogovorena je refakcija za dizel gorivo, što znači da će biti ukinute akcize na gorivo za poljoprivrednike. Bitan podatak je i da je zaustavljeno dalje širenje afričke kuge svinja - naveo je Bulatović. 

- Vlada Srbije je sprovela niz dugoročnih i kratkoročnih mera finansijske pomoći za čitavu poljoprivredu. Međutim, ove mere ne važe u čuvenom „krugu dvojke” iz koga Dragan Đilas ne izlazi, pa smo svedoci još jednog njegovog malignog, manipulativnog pokušaja da naudi Srbiji preko svojih glasnogovornika sa jedne od lista koje je sastavio, koji pozivaju na bunt poljoprivrednika. Ono što Dragan Đilas ne zna, jeste da je poljoprivreda ozbiljan i važan segment razvoja, a ne fontana želja i time što pokušava da manipuliše poljoprivrednicima, jasno stavlja do znanja da on degradira ljude koji žive od svog poštenog rada i koji hrane ovu zemlju. Pozivam i apelujem na poljoprivredna udruženja da ne podležu manipulacijama Dragana Đilasa i njegovih izbornih lista, već da im na prvom mestu ostanu Srbija, njihove porodice i zemlja od koje žive - zaključio je Bulatović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (59)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)