DAČIĆ: Priština će pre da otvori ambasadu na Mesecu nego u Beogradu

Novosti online

02. 11. 2023. u 16:30

MINISTAR spoljnih poslova Ivica Dačić reagovao je saopštenjem povodom neistina koje su objavljene sa sajtu tzv. Ministarstva spoljnih poslova lažne države Kosovo.

ДАЧИЋ: Приштина ће пре да отвори амбасаду на Месецу него у Београду

Ivica Dačić, Foto Tanjug

- Povodom brutalne laži objavljene na sajtu tzv. Ministarstva spoljnih poslova Kosova, na kojem se, u rubrici „ambasade“ (https://ambasadat.net/en), navodi i Republika Srbija, moram da istaknem da Priština nema, ne može da ima, niti će ikada imati svoje diplomatsko predstavništvo u Beogradu, bez obzira kako oni to pokušavali da predstave svojoj javnosti. U Beogradu su akreditovana 72 strana diplomatsko-konzularna predstavništva na nivou ambasada, koje predstavljaju suverene i nezavisne države, što samoproglašeno Kosovo nije, niti će ikada biti - navodi Dačić i dodaje: 

- Beograd i Priština su tokom tehničkog dijaloga, koji se vodi od 2008. godine, dogovorili upućivanje oficira za vezu, koji se fizički nalaze u prostorijama delegacija EU u Beogradu, odnosno Prištini. Oficiri za vezu nemaju diplomatski status, niti predstavljaju uvertiru za otvaranje ambasada, već imaju zadatak da pomažu u međusobnoj komunikaciji i da nadgledaju sprovođenje postignutih dogovora. Nikada nije bilo govora o otvaranju bilo kakvih ambasada ili davanju nadležnosti koje imaju ambasade. I da se nadovežem na ovaj naučno-fantastični duh iz Prištine, želim da im poručim da će pre da otvore ambasadu na Mesecu nego u Beogradu!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)