DA IZGRADIMO RAVNOPRAVNO DRUŠTVO: Brnabić ugostila predstavnike Saveza za cerebralnu i dečiju paralizu (FOTO)

Novosti Onlajn

06. 10. 2023. u 20:50

POVODOM Međunarodnog dana cerebralne paralize poverenica Gradskog odbora Beograd Srpske napredne stranke Ana Brnabić ugostila je predstavnike Saveza za cerebralnu i dečiju paralizu Grada Beograda i sa njima razgovarala o njihovom položaju u društvu, kao i o potrebama kako bi ovoj kategoriji društva život bio još sadržajniji i kvalitetniji.

ДА ИЗГРАДИМО РАВНОПРАВНО ДРУШТВО: Брнабић угостила представнике Савеза за церебралну и дечију парализу (ФОТО)

Foto: SNS

Sastanku su prisustvovali Aleksandar Kemiveš, poverenik sekretara GrO SNS Beograd, Nataša Stanisavljević, poverenica Saveta za socijalna pitanja, populacionu politiku izbegla i raseljena lica GrO SNS Beograd, Mihailo Jovanović član GrO SNS Beograd, kao i predstavnici Saveza - Dilbera Sarajlić, Dane Belić, Danijel Ivančević i Bojan Cvetić.

Foto: SNS

- Srpska napredna stranka želi da izgradi društvo koje je ravnopravno, jednako za sve, koje je inkluzivno, u kome svaki od naših građana ima mogućnosti da ispuni sve svoje potencijale. Veliki put je pred nama, mi smo zajedno sa Savezom i Udruženjima krenuli tim putem, učinili smo mnogo dobrih stvari, ali ostaje još mnogo toga što treba da uradimo - rekla je Brnabić i dodala da je zadovoljstvo što imamo, kao jednu od političkih delatnosti i stubova naše politike, u vidu sve osobe sa invaliditetom, zato što smo svi mi jedna jaka, dobra i lepa Srbija.

Poverenica Saveta za socijalna pitanja, populacionu politiku izbegla i raseljena lica GrO SNS Beograd Nataša Stanisavljević je navela da se Srpska napredna stranka zalaže za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom u Beogradu.

Foto: SNS

- Proteklih godina smo značajno poboljšali uslove života naših sugrađana, tako što je izgrađeno više od 700 rampi za osobe sa invaliditetom, izgrađeni su novi dnevni boravci za osobe sa invaliditetom i decu sa smetnjama u razvoju, a prvi put je omogućeno da se elektronskim putem podnese zahtev za dobijanje besplatnog parkinga za osobe sa invaliditetom. Uvedene su nove usluge u sistem socijalne zaštite, kao što su lični pratioci za decu sa smetnjama u razvoju, lični asistenti za osobe sa invaliditetom, kao i pomoć u kući za decu sa smetnjama u razvoju. To je politika Srpske napredne stranke u Beogradu - briga o ljudima, briga o osobama sa invaliditetom - poručila je Stanisavljević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (59)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)