VUČIĆ ODIGRAO MAJSTORSKI, OPOZICIJA KAO I UVEK RAZOČARALA: Milivojević predstavio realno stanje političke scene u Srbiji

Novosti Onlajn

06. 10. 2023. u 19:46

POLITKOLOG Cvijetin Milivojević gostovao je u emisiji "Direktno sa Minjom Miletić" na televiziji Euronews.

ВУЧИЋ ОДИГРАО МАЈСТОРСКИ, ОПОЗИЦИЈА КАО И УВЕК РАЗОЧАРАЛА: Миливојевић представио реално стање политичке сцене у Србији

Foto: Tanjug

Iako je rekao da ne podržava politiku predsednika Srbije Aleksandra Vučića, on je tokom emisije priznao da je majstorski odigrao neke poteze u srpskoj politici, pogotovo kada je reč o predstojećim izborima.

Takođe, Milivojević je žestoko kritikovao srpsku opoziciju, ne štedeći reči, rekavši čak da je narativ opozicije o izbornoj pobedi neutemeljen u realnosti.

- Dogovor je bio šest meseci, čekamo godinu i po dana da bi se neko iz opozicije dosetio da ne budu samo beogradski nego i vanredni parlamentarni izbori - rekao je Milivojević i naveo da opozicija nije uspela da kandiduje ni datum izbora. 

- Uvek je opozicija sama sebi podgrejavala optimizam. Saglasana sam da je Beograd bio šansa, izdao je onaj deo opozicije koji je sumnjičio onaj drugi deo opozicije - rekao je Milivojević i naveo da su građani razočarani opozicijom.

- Da sam u koži Vučića, za današnju opoziciju bih mogao samo da kažem: “Bravo momci, hvala” - naveo je politikolog tokom emisije.

Govoreći o tragediji koja je zadesila srpski narod u Banjskoj, Milivojević je kazao kako je opozicija taman počela da se raduje kako se Vučić ne snalazi, kada je predsednik za samo dva dana preokrenuo situaciju u korist Srbije.

- Opozicija je počela da horski likuje, da priča da je Vučić pukao, za dva dana se, pogotovo nakon intervjua CNN-u, stvar preokrenula. Vučić fantastično hendluje pričom - rekao je Milivojević. 

On kaže da su pojedini predstavnici tzv. proevropske opozicije posle događaja u Banjskoj "prenose Kurtijeve poruke i pretnje" u pokušaju da dobiju glasove sa Zapada i nametnu se kao alternativa. 

- Ja mislim baš obrnuto – da EU uopšte ne bi volela da oni dođu na vlast. Opozicija se služi narativom da će pobediti, a to nije utemeljeno u realnosti - ocenio je Milivojević.

BONUS VIDEO: MONSTRUOZNA IZJAVA KOJA JE SVIMA PROMAKLA - Šta Nedeljkov kaže o tragedijama u Ribnikaru i Mladenovcu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (59)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)