POLITIČKI PROTESTI: Ćuta i Milivojević potvrdili šta im je cilj - da vrate Srbiju u vreme kad su zatvarali fabrike i ljude ostavljali bez posla

Novosti online

23. 09. 2023. u 18:10 >> 19:15

POLITIČKI protest prozapadne opozicije počeo je ispred Skupštine Srbije, a završen ispred zgrade RTS gde su pročitani zahtevi. Prethodno su se na bini koju su postavili obratili su se organizatori Srđan Milivojević i Aleksandar Jovanović Ćuta.

ПОЛИТИЧКИ ПРОТЕСТИ: Ћута и Миливојевић потврдили шта им је циљ - да врате Србију у време кад су затварали фабрике и људе остављали без посла

Foto: Novosti

Obratili se Ćuta i Milivojević

Ispred Skupštine opozicija je postavila binu sa koje su govore političari koji su u četvrtak potpisali pakt za rušenje Srbije.

Sa bine su poslate političke poruke. Prvi se obratio Aleksandar Jovanović Ćuta koji je podsetio na potpisani "Dogovor za pobedu" i time potvrdio da je cilj protesta koji se organizuju unazad nedeljama a pod maskom "Srbija protiv nasilja", zapravo politički i da  imaju za cilj vraćanje ostataka G17 i dosovca na vlast.

Jovanović je više puta pomenuo da će završiti ono što su započeli 5. oktobra i na taj način pozvao na nerede.

Foto: Novosti

Nakon Jovanovića obratio se sledeći potpisnik pakta Srđan Milivojević koji je ranije pozivao na streljanje političkih protivnika. Milivojević je pored poziva na rušenje vlasti i vređao predsednika Srbije Aleksandra Vučića. On je, takođe, rekao da su u dopisu predsedniku tražili i da raspiše i da se održe izbori do kraja godine, bez obzira na činjenicu što su zapravo tražili da se izbori raspišu do kraja godine, a o čemu svedoči poslati dokument koji su sami objavili.

Foto: DS

Počeo protest

Na proteste su stigli organizatori među kojima su poslanici opozicije Aleksandar Jovanović Ćuta, Miroslav Aleksić, Nebojša Zelenović, Srđan Milivojević.

Foto: Novosti

Najavljeno je da će se obratiti i političari, a da će se nakon toga prošetati do RTS.

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Podsetimo, stranke koje organizuju ove proteste pod nazivom "Srbija protiv nasilja" u četvrtak su potpisale sporazum pod nazivom „Dogovor za pobedu“ i time potvrdile da im je jedini cilj da se domognu vlasti i opet krenu u uništavanje Srbije i naroda. Svi potpisnici su stranke bivšeg dosovskog i G17 plus režima koji je ostao upamćen u narodu kao uništitelj naše zemlje.

Ukoliko se uzme u obzir kakvi su rezultati ostali iza DOS-a i G17+, ovaj sporazum (inače, imitacija "Sporazuma sa narodom" propalog Saveza za Srbiju) zabrinjavajući je za građane Srbije.

Rezultati koje su ostavili za sobom bili su izgubljena radna mesta, ljudi ostavljeni bez posla, zatvorene fabrike. Ostali su upamćeni po tome što su isporučivali ljude u Haški tribunal, ćutali na progon srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, nepoštovanje kulture sećanja...

Statistika najbolje svedoči o onome šta su ostavili po odlasku sa vlasti.

U Srbiji je prosečna zarada bila 331 evro, dok je u Beogradu 2012. godine bila 452 evra. Predviđanja navode da će 2025. prosečna plata biti preko 1.000 evra. Čak je i broj vrtića u glavnom gradu 2013. godine bio 276, a danas ih je 731. Te 2012. godine broj zaposlenih bio je 1.865.000, a danas je 2.367.000. Radi se o razlici od 500.000 zaposlenih ljudi! Stopa nezaposlenosti u 2022. godini je iznosila 9,4 odsto, a 2012. godine 25,9 odsto. Fabrike su se tada zatvarale, prodavane su u bescenje pošto su prethodno sistematski uništavane, a danas dolaze strani investitori i Srbija uskoro neće ni imati dovoljno radnika, a već nam dolaze radnici iz inostranstva. Javni dug Srbije bio je 61,5 odsto BDP na kraju 2012, iznad nivoa Mastrihta. Posle teških reformi Srbija je uspela da to smanji na javni dug od 50,5 odsto BDP-a. Da ne navodimo razlike u broju kilometara auto-puta, pruga, medalja na Olimpijskim igrama...

Povratak na staro je svakako scenario koji više predstavlja košmarni san, nego objektivnu realnost. Srbija se gradi u proteklih 11 godina i teško da sporazum ostataka  bivšeg režima ima mogućnost da bude bilo šta više od trikova Saveza za Srbiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)