HRABRO, DIREKTNO I DRŽAVNIČKI! Vučić jasno pred celim svetom - ovako se bori za Srbiju i građane naše zemlje!

A. N.

21. 09. 2023. u 18:34

HRABRO, direktno i državnički! Ovo su tri reči koje najbolje opisuju govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

ХРАБРО, ДИРЕКТНО И ДРЖАВНИЧКИ! Вучић јасно пред целим светом - овако се бори за Србију и грађане наше земље!

Foto: Instagram

Vučić je činjenicama odbranio poziciju Srbije i svom snagom borio se za naš narod na Kosovu i Metohiji. Pokazao je da je odvažan i hrabar državnik, a prilog tome govori i činjenica da je za govornicom UN pred svima izneo istinu - jasno i nedvosmisleno.

Iako je šef jedne male države, Vučić je pokazao kolika je veličina Srbije, te da je on državnik koji drži do svojih stavova i reči. Predsednik je ukazao na to da nikada neće dopustiti da naša zemlja bude potlačena, već slobodarska, ona koja samostalno donosi odluke koje su isključivo u našem nacionalnom interesu.

- Stojim pred vama kao predstavnik slobodne i samostalne zemlje Republike Srbije, koja se nalazi na svom putu priključenja EU, ali istovremeno nije spremna da pogazi svoja tradicionalna prijateljstva koja je vekovima gradila - reči su Vučića kojim je počeo govor na Generalnoj Skupštini UN.

Predsednik je ogolio licemerje Zapada i to na govornici usred Njujorka, ukazujući isključivo na istinu i istorijske činjenice.

- Pre samo dva dana mogli smo da čujemo od predsednika Amerike da je najvažniji princip u odnosima između država, poštovanje njihovog teritorijalnog integriteta i suvereniteta, a tek kao treći faktor po značaju da su ljudska prava. Činilo mi se da su svi u ovoj sali to podržali. Ja kao predsednik Srbije neskrivenim oduševljenjem sam to pozdravio. Jedini problem u tome je činjenica da samo nekoliko sati nakon njegovog govora morao sam da vidim tzv. predsednicu Kosova koji najmoćniji deo Zapada smatra predsednicom nezavisne države, koja inače nastala secesijom od teritorije Srbije. Istovremeno samo nekoliko metara od ove sale nemačka ministarka je rekla da se Nemačka drži povelje UN i odluka i akata UN i da nikada neće odustati od toga. Sve bi to bilo lepo kada bi bilo istinito. Naime sve velike zapadne sile brutalno su pogazile i povelju UN i rezoluciju 1244, negirajući i gazeći sve principe koje grane, a to se dogodilo pre 24 i pre tačno 15 godina. Prvi put, nezabeleženo u svetskoj istoriji 19 zemalja donelo je odluku bez učešća SB UN da surovo napadne i kazni jednu zemlju na evropskom tlu kako su rekli da bi sprečili humanitarnu katastrofu. Nisu se grohotom smejali kada je predsednik Rusije koristio iste reči pravdajući svoj napad na ukrajinu. Zaboravili su da su oni koristili isti narativ i iste reči i ista objašnjenja.

Predsednik je ukazao na patnje našog naroda na Kosovu i Metohiji, ali i na to da naša zemlja poštuje principe.

- Mi svoje principe ne menjamo, nama je svako nasilje isto. Svako kršenje Povelje UN je isto. Bez obzira na silu, i bez obzira na izgovore. Ali kada ih pitamo o onome što je urađeno mojoj zemlji, odgovor je onaj koji ste svi vi predsednici manjih zemalja čuli milion puta: "Ne vraćajte se u prošlost" - rekao je predsednik.

Da mir nema alternativu, samo je jedna od poruka koje je poslao predsednik Vučić.

- Znam da sam govorio više, nego što su mi tražili, ali moram da kažem da sam sebi dao isto pravo koje su one velike sile dale same sebi.

Ovom rečenicom završio je predsednik govor na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, i njome jasno stavio do znanja svima da će se svom snagom i na svaki način boriti za Srbiju, upravo tako kako je to uradio danas u Njujorku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (85)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori