ILIJA JE VEOMA LOŠE, U BOLNICI JE U PRIŠTINI: Advokat LJubomir Pantović o stanju uhapšenog Srbina iz Kosovske Mitrovice

D. Z.

20. 09. 2023. u 20:38

ADVOKAT Ljubomir Pantović, branilac danas uhapšenog Ilije Elezovića u severnoj Mitrovici, ističe da je njegov klijent u jako lošem zdravstvenom stanju, zbog čega je iz policijske stanice prebačen u prištinsku bolnicu.

ИЛИЈА ЈЕ ВЕОМА ЛОШЕ, У БОЛНИЦИ ЈЕ У ПРИШТИНИ: Адвокат Љубомир Пантовић о стању ухапшеног Србина из Косовске Митровице

Foto: Printskrin Kosovoonline

- Njega je danas pregledao lekar u Prištini i imajući u vidu njegovo celokupno zdravstveno stanje bio je izričit u nalogu policiji da ga prebace u zdravstvenu ustanovu,  nakon čega je i prebačen u prištinsku bolnicu – istakao je za "Novosti" advokat Pantović, dodajući da je Elezoviću, koji se tereti za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva, određeno policijsko zadržavanje od 48 sati i da će sutra biti izveden pred sudiju.

Inače, Ilija Elezović, predsednik Lovačkog društva iz Vučitrna koji sa porodicom živi u Mitrovici, uhapšen je jutros oko 11sati na ulici ispred Tehničke škole u severnoj Mitrovici. Prema rečima očevidaca njega su pripadnici tzv. kosovske policije bukvalno oteli sa ulice i strpali u auto, što je izazvalo nevericu građana.

I dok ističu da ovaj druželjubiv čovek nikada nikome nije naudio i da je među prijateljima imao i Albance, građani Mitrovice se pitaju zašto se baš on našao na meti kosovskih vlasti.

- Ilija je poznat u našem graud kao izrazito dobar čovek spreman svima da pomogne i uvek prijateljski nastrojen. Znamo da je imao prijatelje svih nacionalnosti i nažalost u poslednje vreme jako bolestan - govore za "Novosti" žitelji Mitrovice koji su mišljenja da se Ilija Elezović našao na meti kosovskih vlasti upravo zbog ugleda koji je uživao u ovom gradu.

I Zoran Kostić, privrednik iz Prilužja, sela u opštini Vučitrn, je uhapšen danas na prevaru, kada su ga prvo pripadnici kosovske elektroenergetske agencije pozvali da izađe kako bi proverili brojilo za struju, a potom ga uhapsili pripadnici policije. Njegovo hapšenje izazvalo je uznemirenost u Prilužju, većinski srpskom selu u opštini Vučitrn, a meštani ističu da je Kostić ugledan domaćin i privrednik i da nije konfliktna ličnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)