PETKOVIĆ: Kurti realizuje pretnju upućenu Srbima

Novosti online

20. 09. 2023. u 16:12

ČAK trojica Srba uhapšena su danas na Kosovu i Metohiji.

ПЕТКОВИЋ: Курти реализује претњу упућену Србима

Foto: Tanjug

Prvo je u prepodnevnim časovima u Severnoj Mitrovici uhapšen I.E, a u Zvečanu D.M, koji je bivši pripadnik tzv. kosovske policije. Z. K. uhapšen je danas u Prilužju, a nakon hapšenja Kurtijeva "policija" sprovela ga je u Prištinu.

Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM ističe da je očigledno da je Kurti krenuo u realizaciju pretnji posle Brisela, kada je rekao da će "Srbi da plate".

- U Severnoj Mitrovici uhapšen je jutro onkološki bolesnik. U Zvečanu je policija blokirala ceo Zvečan, pa onda uhapsila oca troje dece, domaćina i odvela ga u pravcu Prištine. Uhapsili su i trećeg Srbina, čoveka koji ima 73 godine. Njega su bukvalno oteli. U tome su učestvovali i radnici prištinske Elektrodistribucije. Pozvonili su mi, on im je otvorio da navodno provere brojilo. I u tom trenutku kada je izašao, došao je džip civilnih tablica i trojica policajca su ga bukvalno ugarala i odvela u pravcu Prištine - rekao je Petković.

On je dodao da Kurti ima cilj da protera Srbe sa vekovnih ognjišta i da izazove rat.

- U poslednja dva i po meseca, Srbi ama bukvalno ništa nikome nažao nisu učinili. Nikoga nisu napali. Žive svoje živote onako kako znaju i umeju. I sam Kurti je pred odlazak u Brisel govorio kako je mirnjo na severu - ističe on.

Tražićemo hitno zasedanje Saveta UN povodom situacije na KiM, poručio je na kraju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (43)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)