LAŽI NE MOGU DA ZAMAGLE ISTINU: Srpska lista - Kurti bezuspešno pokušava da prikrije antisrpski karakter svog režima

D. Z.

18. 09. 2023. u 14:19

GOMILA izgovorenih neistina Aljbina Kurtija ne može da prikrije antisrpski karakter njegovog režima.

ЛАЖИ НЕ МОГУ ДА ЗАМАГЛЕ ИСТИНУ: Српска листа - Курти безуспешно покушава да прикрије антисрпски карактер свог режима

Foto: Tviter/@admirim

Da to nije priča, već činjenica, dokazuju aktivnosti njegovog režima, parapolicijskih jedinica i lažnih gradonačelnika koje se sprovode protiv Srba na Kosovu i Metohiji, a posebno na severu poslednjih nekoliko meseci - saopštila je Srpska lista.

Iz SL podsećaju i da je odluka Srpske liste i svih građana da napuste kosovske institucije na severu Kosova i Metohije doneta samostalno, a kao posledica zuluma koji je režim Aljbina Kurtija kontinuirano sprovodio sa ciljem progona srpskog naroda.

- Srbi su napustili institucije i nisu želeli da učestvuju na lažnim izborima jer nisu mogli da trpe da neko upucava nedužne građane. Da parapolicijske specijalne jedinice prebijaju i maltretiraju srpski narod, otimaju srpsku zemlju i prave ilegalne baze militarizujući sever Kosova i Metohije, zato što je uz brutalnu silu hapsio nedužne Srbe, a neke i dan-danas drži u pritvoru bez ijednog dokaza o krivici. Zato što su Srbima ukinuli pravo glasa i zabranili održavanje srpskih izbora i referenduma, onemogućili lečenja i vakcinaciju srpskog naroda, oduzimali lekove i sanitetski materijal te pretili hapšenjem lekarima i zdravstvenim radnicima. Zato što su retorikom podsticali etnički motivisane napade na Srbe, njihovu imovinu i SPC, zato što se nijedan napad na Srbe nije rešio, a napadači dobili zasluženu kaznu, zato što se ne poštuje odluka o vraćanju zemlje manastiru Visoki Dečani, zato što se do danas ne poštuju potpisani sporazumi iz Brisela, posebno po pitanju formiranja Zajednice srpskih opština, ali i poštovanja sporazuma o pravosuđu, policiji, katastru, diplomama - naveli su iz Srpske liste detalje razloge zbog kojih su Srbi napustili privremene prištinske institucije.

Iz SL dodaju da sve laži koje je izrekao Aljbin Kurti ne mogu da zamagle istinu koje su svesni svi srpski građani koji svakoga dana trpe njegov zulum, a čega su sve više svesni i predstavnici međunarodne zajednice čiji pripadnici na terenu svakodnevno uočavaju da Kurti jedno priča a drugo radi.

- Govori o demokratiji i vladavini prava, a sprovodi autokratiju i gazi sve pravne akte. Pa i danas umesto da deeskalira situaciju, on nastavlja preko svojih poslušnika da podiže tenzije i ugrožava krhki mir kako bi prikrio fijasko svoje politike među svojim glasačima, a preko leđa srpskog naroda. I na kraju, poručujemo Kurtiju da je srpski narod razumeo njegove pretnje upućene iz Brisela, i da smo svesni da je samo pokazao svoje pravo lice, ali zato pozivamo KFOR i Euleks da bude na oprezu i preduzme preventivne mere kako se ove pretnje ne bi obistinile i ne bi dozvolilo da Kurti stvori još jedan sukob na tlu Evrope - zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (31)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)