DO RURALNIH NASELJA SRBIJE: Javni poziv za pretkvalifikacioni postupak za fazu 2a izgradnje širokopojasne komunikacione infrastrukture

Novosti online

29. 08. 2023. u 11:32

NA portalu Evropske banke za obnovu i razvoj www.ebrd.com , raspisan je javni poziv za pretkvalifikaciju ponuđača u cilju zaključenja trećeg po redu ugovora tj. fazu 2a Projekta izgradnje širokopojasne komunikacione infrastrukture u ruralnim predelima Republike Srbije koje sprovodi Ministarstvo informisanja i telekomunikacija.

ДО РУРАЛНИХ НАСЕЉА СРБИЈЕ: Јавни позив за претквалификациони поступак за фазу 2а изградње широкопојасне комуникационе инфраструктуре

Foto: OU Mionica

- Plan je da se do kraja 2025. godine brzi internet uvede u više od 700 sela, da se u tu svrhu izgradi više od 4.700 km optičkih trasa i da se poveže više od 120.000 domaćinstava i oko 720 školskih objekata. Ovo je jedan od najbitnijih projekata Ministarstva informisanja i telekomunikacija čijom se realizacijom očekuje da praktično 99% sela u Srbiji dobije pristup brzom optičkom internetu, protoka preko 100Mb/s - istakao je ministar Jovanović.

Ukupna procenjena vrednost faze 2a je 82.6 miliona evra i finansiraće se iz kredita EBRD-a. Rad u fazi 2a projekta će biti podeljen u dve partije, a podrazumeva projektovanje i građevinske radove na ukupno 3.280km podzemne optičke mreže.

Rok za dostavljanje prijava o zainteresovanosti ponuđača je 25. septembar 2023 godine.

BONUS VIDEO: Novi Centar za posetioce Caričinog grada

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)