TODIĆ: Vreme da međunarodna zajednica Kurtiju "izbije iz ruku" upotrebu oružanih jedinica

Novosti online

25. 06. 2023. u 22:25

BIVŠI gradonačelnik Leposavića Zoran Todić rekao je da je krajnje vreme da međunarodna zajednica kosovskom premijeru Aljbinu Kurtiju izbije iz ruku mehanizme kojima se služi, a to je upotreba oružanih jedinica, prenosi TV Pink.

ТОДИЋ: Време да међународна заједница Куртију избије из руку употребу оружаних јединица

Foto: Printskrin Jutjub/Kosovo online

Todić je u smisiji Hit tvit naveo da je prošlo 30 dana kako su opštine na Kosovu i Metohiji okupirane, odnosno kako su u njih ušli tzv. kosovski specijalci kako bi nametnuli nelegitimne albanske gradonačelnike izabrane na izborima koje su Srbi bojkotovali i na kojima je izlaznost bila samo 3,5 odsto.

- Od tog 25. maja, naše opštine, ključne institutcije u njima, pretvorene su u kasarne, jer tu je veliki broj pripadnika specijalnih policijskih i parapolicijskih snaga - rekao je on i dodao da se svako veče kada padne prvi mrak oseti tenzija i neizvesnost.

Osvrnuo se i na neosnovana hapšenja Srba i mirne proteste naroda na severu protiv nasilnih akcija Prištine.

- Naši momci su kidnapovani. Kruže razni snimci, ja sam svaki dan sa svojim narodom, čak sam i optužen od strane Krasnićija da sam vođa nekakve organizovane bande. A narod samo mirno protestuje boreći se za svoja prava - naveo je on.

Ukazao je da ne zna dokle narod sve ovo može da istrpi.

- Ovo ničemu ne vodi, imali smo molbe i apele Kforu. Srpski narod je i posle svih sukoba ostao tu da živi, iako su Albanci mislili da će da imaju funkcionalnu državu, i siguran sam da ni oni nisu zadovoljni trenutnom situacijom. Mi nemamo problem sa Albancima, već sa institucijama iz Prištine. Međunarodna zajednica je u ovoj krizi pala na ispitu, apelujemo na nju da je krajnje vreme da se Kurtiju ovi mehanizmi istrgnu iz ruku. Posebno upotreba oružanih jedinica. Međunarodna zajednica treba da bude garant bezbednosti - istakao je Todić.

Ukazao je da rat nikome ne treba i da su narodi na ovim prostorima dosta patili.

- Ali, postoje neke usijane glave... Kao što je ona Aljbina Kurtija u Prištini - rekao je Todić.

Istakao je da za opstanak Srba na KiM mnogo znači podrška države Srbije, posebno pomoć kroz razne ekonomske i socijalne podsticajne mere.

- Ekonomska stabilnost Srbije je veoma važna i taj boljitak i te kako osećaju i Srbi koji žive na KiM - rekao je on. 

BONUS VIDEO: OVAKO JE SVEČLjA BACAO KAMENICE NA POLICIJU - Pojavio se snimak divljanja Kurtijevog ministra

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!