KURTI UHVAĆEN U LAŽI: Pogledajte koga je stavio na svoj "spisak izgrednika"

V.N.

02. 06. 2023. u 15:44

Premijer privremenih institucija Aljbin Kurti je na vanrednoj sednici skupštine privremenih institucija na kojoj se raspravlja o situaciji na severu Kosova i Metohije objavio imena nekih od ljudi za koje je rekao da su glavni organizatori nereda na severu poslednjih dana.

КУРТИ УХВАЋЕН У ЛАЖИ: Погледајте кога је ставио на свој списак изгредника

Foto: Profimedia

Prema saznanjima "Novosti", na Kurtijevoj listi nalazi se i Nikola Baldini, koji je u bolnici u Beogradu, a u ponedeljak ga čeka operacija.

Ovo je upravo još jedan u nizu dokaza Kurtijeve bahatosti i terora i da je na taj svoj spisak mogao da stavi bilo kog Srbina ili Srpkinju sa severa Kosova i Metohije.

Uprkos svemu, srpski narod u četiri opštine severno od Ibra ujedinjen je u otporu njegovoj strahovladi i kako su i sami obećali - istrajaće do kraja.

Na sramni potez Aljbina Kurtija reagovao je i Petar Peković, direktor kancelarije za KiM. Prema njegovim rečima, objavljivanjem spiskova za odstrel uglednih Srba i srpskih političkih lidera na severu pokrajine, Kurti je i zvanično obznanio fašistički karakter svoje vlade, i za taoce uzeo sve one stanovnike Kosova i Metohije koji samo žele mir, stabilnost i priliku da žive u koliko-toliko normalnom mirnodopskom društvu.  

- Kurti ništa ne shvata - ni slobodoljubivu prirodu srpskog naroda, ni činjenicu da su ga dojučerašnji međunarodni sponzori pustili niz vodu, jer konačno su shvatili da jedna agresivna i neuračunljiva osoba poput njega čitav region vodi u strahote omraza i sukoba - rekao je direktor Kancelarije za KiM.

Dodaje da kao što je na vlast došao silom i nasiljem, bacanjem suzavca na političke neistomišljenike i prevrtanjem kamiona sa robom "pogrešne nacionalnosti", tako danas pokušava da istim sredstvima spreči "neumitno - svoj odlazak u političku istoriju".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (65)

SKANDAL U JUVENTUSU: Vlahović i trener Alegri u klinču, Juve nokautiran uz najneverovatniji autogol sezone (VIDEO)