NAPETO U SEVERNOJ MITROVICI: Kurtijev gradonačelnik polaže zakletvu, policija svuda, sve pod kamerama

Novosti Onlajn

19. 05. 2023. u 09:49

PRIPADNICI tzv. Kosovske policije ovog jutra primetni su u velikom broju na svim raskrsnicama i ulicama koje vode do zgrade opštine Severna Mitrovica.

НАПЕТО У СЕВЕРНОЈ МИТРОВИЦИ: Куртијев градоначелник полаже заклетву, полиција свуда, све под камерама

FOTO D.Z.

Od ranog jutra policija je raspoređena u većem broju i oko same zgrade opštine.

Službenici policije su angažovali i vozilo koje sklanja nepropisno parkirane automobile, oko glavnog mosta na Ibru.

Situacija u gradu na Ibru je mirna, ali se primećuje napetost. Na mestima gde se nalaze policajci manji je broj građana, koji uglavnom izbegavaju da se kreću tim ulicama i kod novinara se raspituju šta se dešava i zbog čega je od jutros toliko policajaca u gradu.

Nasilno preuzimanje opština na severu Kosova i Metohije, posle nelegitimnih izbora, na kojima je glasalo svega 13 naših sunarodnika, biće sprovedeno danas. Prema infomacijama koje je obelodanio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predstavnici Prištine nameravaju da u zgradi u Kosovskoj Mitrovici održe konstitutivne sednice za tri opštine i izaberu lažne gradonačelnike.

Podsetimo, izbori u četiri opštine na severu Kim, u kojima uglavnom žive Srbi, održani su 23. aprila nakon što su naši sunarodnici, zbog nepoštovanja Briselskih sporazuma od strane Prištine i upada tzv. specijalnih jedinica kosovske policije na sever pokrajine, napustili privremene prištinske institucije, policiju i sudstvo. Krajem prošle godine, uz prisustvo brojnih pripadnika tzv. kosovske policije u zgradi opštine u Severnoj Mitrovici, održana je sednica na kojoj su novoimenovani odbornici položili zakletve, a za predsednika je izabran Nedžat Ugljanin. Time su Albanci faktički oteli vlast u Severnoj Mitrovici.

BONUS VIDEO: CEO TIM KAO JEDAN - Za heroje iz Kosovskog Pomoravlja domaćinski doček kod Predejana

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri