OBELEŽENA GODIŠNJICA POGIBIJE OLEGA NASOVA Gradonačelnik Đurić: Mostove ćemo vratiti, ono što ne možemo vratiti je ljudski život (FOTO/VIDEO)

Novosti onlajn

01. 04. 2023. u 12:47

TOG jutra, nešto malo nakon pet časova, Oleg Nasov nije uspeo da pređe Varadinski most. Vrednog radnika novosadske “Rafinerije” ubila je raketa koja je gađala most. Nasov je bio sam na mostu. Novi Sad je na ovaj dan pre 22 godine izgubio jedan mikrokosmos i jedan most koji spaja ljude.

ОБЕЛЕЖЕНА ГОДИШЊИЦА ПОГИБИЈЕ ОЛЕГА НАСОВА Градоначелник Ђурић: Мостове ћемо вратити, оно што не можемо вратити је људски живот (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Instagram

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić položio je venac na spomen obeležje kod Varadinskog mosta, u znak sećanja na prvog poginulog sugrađanina u NATO agresiji, Olega Nasova. Pomenu je prisustvovala i porodica Nasova, kao i prijatelji.

- Danas je tužan dan za Novi Sad, prvog aprila nastradao je naš sugrađanin, Oleg Nasov, prilikom rušenja Varadinskog mosta kada je išao na posao. To je bio početak rušenja svih ostalih mostova- 23. aprila nam je srušen Most slobode, a 26. aprila Žeželjev most. Svi pamtimo prelaženje vojnim skelama, čamcima, vratili su nas u srednji vek. Ono što ne možemo da zaboravimo jeste ovaj dan kada je nastradao naš sugrađanin. Nakon tri meseca od njegove pogibije, porodila se njegova supruga i njegov sin poneo je isto ime. Ovo je nešto što nikada ne možemo vratiti, materijalna šteta je bila ogromna, sravnjena je televizija Novi Sad, rafinerija je gađana više puta, srušeni svi mostovi. To je sve vraćeno. Ono što ne možemo vratiti je ljudski život Olega Nasova, ali i svih naših sugrađana koji su bili ubijeni tokom NATO agresije 78 dana- naglasio je prvi čovek Novog Sada.

On je naglasio da je danas još jedan razlog što je Novi Sad zavijen u crno, jer se obeležava godišnjica pogibije šestoro mladih u požaru u diskoteci “Kontrast”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

IZDAO VUČIĆA KAO LUKAŠENKA: Nije slučajno što je Slobodan Milošević za Bogoljuba Karića rekao da je najgori čovek na svetu