PORODICA IZ LIPLJANA ČETVRTI PUT NA METI LOPOVA: Neće uspeti da nas oteraju

D. ZEČEVIĆ

27. 03. 2023. u 16:17

SUPRUGA i ja ne radimo, živimo od 30.000 dinara koje dobijamo od države Srbije. Nemamo para, ranije su nam već oteli sve što je vredelo, i zato ne znamo zašto smo stalno na meti lopova. Verovatno je jedan od motiva da nas uplaše i proteraju odavde. To im, uprkos svemu, neće uspeti.

ПОРОДИЦА ИЗ ЛИПЉАНА ЧЕТВРТИ ПУТ НА МЕТИ ЛОПОВА: Неће успети да нас отерају

Foto: Privatna arhiva

Ovo, za "Novosti", priča Boban Slavić (51), iz sela Lepine, kod Lipljana, u čiji su dom sinoć četvrti put upali pljačkaši. Otac troje dece - jednog maloletnog i dvoje studenta - kaže da lopovi nisu uspeli u poslednjem pohodu, jer se porodica vratila kući i prekinula im "posao":

- Pobegli su kada su čuli da dolazimo, a supruga je prva ušla u kuću i primetila pobacane stvari, polomljen prozor i razvaljene roletne. Ona je i dalje veoma uznemirena, posebno što ni vinovnici ranijih pljački nisu pronađeni.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju poručili su da je udar na porodicu Slavić uneo nemir i strah kod Srba koji žive u centralnom delu KiM:

- Učestali napadi na srpsku imovinu još jednom su pokazali neophodnost veće zaštite srpske zajednice na centralnom Kosmetu i adekvatnog reagovanja i sankcionisanja počinilaca. Srbi nisu legitimne mete ni po jednom osnovu i svaki udar na bilo koju srpsku porodicu mora se tretirati s najvećom pažnjom.

Srđan Popović, načelnik Kosovskog okruga, ističe da je pokušaj pljačke Slavića pritisak na ovu porodicu, ali i na sve Srbe, s ciljem da žive u strahu i bez ekonomske egzistencije, što bi dovelo do toga da moraju da napuste domove:

- Na žalost, policija i pripadnici KFOR, zaduženi za bezbednost na ovom području, doprinose tome nečinjenjem, odnosno time što ne pronalaze počinioce.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri