PORUKA IZ MOSKVE: Bombardovanje Jugoslavije - sramota NATO-a koja se ne može oprati

Novosti online

23. 03. 2023. u 10:50

SUTRA u Rusiji, pa i u celom svetu svi koji znaju istoriju, ko izvlači pravilne zaključke, setiće se tragičnog datuma – 24. marta 1999. godine, kada je počela agresija NATO-a koja je donela mnogo tuge, stradanja srpskom narodu, a samoj Alijansi sramotu ratnih zločina koji se ne mogu oprati.

ПОРУКА ИЗ МОСКВЕ: Бомбардовање Југославије - срамота НАТО-а која се не може опрати

Foto: I. Marinković

 - SAD i njihovi saveznici su varvarski bombardovali suverenu Jugoslaviju. Pod ciničnim izgovorom humanitarne intervencije 78 dana avijacija i flota NATO-a su bombardovali civilne gradove, uništavali civilnu infrastrukturu, stambene kvartove, bolnice, škole, mostove, putnički transport, kolone izbeglica. Bilo je ispaljeno više od 2.000 raketa, bačeno 14.000 bombi i druge municije, između ostalog i one koja sadrži osiromašeni uranijum. Isti taj koji Britanija smatra svojim standardom - rekla je Zaharova.

Taj osiromašeni uranijum koji je bio bačen na Jugoslaviju zarazio je veliku teritoriju, doveo do velikog rasta bolesti među stanovništvom, pa i među stranim vojnicima na Kosovu.

 - Takozvani zapadni mirotvorci nisu nikoga štedeli, od njihovih ruku poginulo je na stotine pripadnika snaga bezbednosti, više od 2.000 civila, uključujući 88 dece - istakla je ona.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

SITUACIJA SE ZAOŠTRAVA: Policija u Parizu protiv demonstranata koristi suzavac i dimne bombe

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

TESLINE REČI KOJE PLAŠE: Kako će izgledati svet u 2100. godini - ograničenje potomstva, sterilizacija, higijena i zagađenost